Vesti bune pentru soferi. Defileul Jiului rãmâne deschis

Circulatia pe Defileul Jiului nu va mai fi restrictionatã. Astãzi (15 septembrie-n.r.) este ultima zi în care conducãtorii auto vor circula cu regimul de restrictii de dimineata si pânã seara. Începând de mâine, restrictiile expirã si nici nu se mai impun altele, cel putin nu în acest an.

“Si în data de 16 septembrie se va circula fãrã restrictii, dar în conditii de drum în lucru. Lucrãrile vor fi semnalizate cu semafoare, dar si cu piloti. Probabil vor mai exista momente când se va circula cu restrictii de câte 15-20 de minute, dar acestea nu vor fi o zi întreagã”, a declarat Ioan Tudor, seful Drumurilor Nationale Gorj.

Cei de la Drumuri trag însã un semnal de alarmã. Soferii trebuie sã respecte semnele de circulatie astfel încât sã nu existe probleme pe acest tronson de drum care încã este în lucru.

“Avertizez conducãtorii auto sã respecte culoarea semafoarelor si sã nu treacã pe rosu pentru a nu se produce accidente. Zilele trecute am avut evenimente rutiere de acest gen”, a mai subliniat Tudor. Lucrãrile de modernizare a Defileului Jiului vor mai continua. Mai sunt încã douã lucrãri complexe de executat. Este vorba de cele douã poduri, dar si de parcarea din zona mãnãstirii Lainici. Lucrãrile în Defileul Jiului trebuiau sã fie finalizate încã de acum doi ani, dar constructorul nu s-a încadrat în termen. Proiectul lucrãrilor de pe Defileu are o valoare de aproape 185 de milioane de lei, acesta fiind câstigat de un consortiu condus de societatea spaniolã Copisa Constructora Piraneica.

Monika BACIU

Advertisements