Învatã foarte bine, sunt cei mai buni, dar pentru cã pãrintii lor sunt prea sãraci, nu au fost niciodatã la mare. Le-a venit în sprijin, însã, organizatia din Petrila si au avut o vacantã superbã, la Eforie Nord.

A fost prima pentru aproape toti cei 32 de copii de la Petrila, care provin din familii extrem de sãrace, dar care au rezultate exceptionale la scoalã. Asta, dupã ce voluntarii de la Salvati Copiii i-au ajutat zi de zi la teme.  „A fost foarte frumos, fiindcã chiar dacã pãrintii unora dintre noi nu au posibilitãti, e bine cã Centrul Salvati Copiii a putut sã ne ducã. Pentru cã am  învãtat bine la scoalã si a fost meritul meu am primit acest cadou, de la cei care au grijã sã ne facem temele”, a spus o fetitã, care a vãzut marea prima datã în aceastã varã. „Am luat premiul I si am beneficiat de o excursie la mare din partea centrului. A fost destul de distractiv, dar trebuie sã vã spun cã eu în fiecare an beneficiez de aceastã excursie, pentru cã am numai premiul I. Nu e greu sã iau premiul I, pentru cã aici am tot ajutorul de care am nevoie. Uneori acasã nu mai fac nimic”, ne-a mãrturisit o altã fetitã, care acum intrã în clasa a VIII-a.

Este cea mai frumoasã rãsplatã si pentru voluntarii de la Salvati Copiii, care au umplut un panou întreg în varã, cu diplomele de la scoalã ale copiilor care au fost premiati. Sunt foarte buni la învãtãturã, dar pãrintii lor nu i-ar fi dus la mare, cã nu aveau cum. Asa cã au venit si vara la centu, s-au distrat si au ajuns si la mare. „Cireasa de pe tort a fost tabãra la mare, unde 32 de premianti au fost 7 zile la Eforie Nord. Copiii sunt din Petrila, cu pãrinti care nu au venituri de loc, sau foarte, foarte mici si dupã fapte si rãsplata le-a venit. Au învãtat foarte bine si asa au ajuns la mare, unii prima datã în viata lor, dar sperãm ca astfel sã îi ambitionãm”, a precizat Florin Popescu, manager zonal „Salvati Copiii” Petrila. Vara nu a fost vacantã la Salvati Copiii în Petrila si niciodatã nu va fi, iar copiii se simt aici mai bine ca acasã, unde lipsurile îsi spun zilnic cuvântul.

Diana Mitrache