17 poduri si podete din municipiul Lupeni se aflã în proces de reabilitare. Dupã inundatiile din luna iunie municipiul Lupeni renaste ca pasãrea Phoenix.
Municipiul Lupeni a fost una din cele mai afectate localitãti de inundatiile care au avut loc în cursul lunii iunie. Debitele mari de apã cãzute nu au putut fi preluate de pârâurile din zonã, provocând un adevãrat dezastru. Apele pârâurilor: Valea Vacii, Tusu, Juninca, Braia, Negru, Rosia, Boncii, Mierleasa si Mierlasu s-au umflat si au iesit din matcã afectând grav infrastructura rutierã, podurile si podetele, o parte din ele fiind distruse în totalitate.
Primarul Cristian Resmeritã a dispus la acea vreme desfãsurarea unui numãr impresionant de forte de interventie si utilaje pentru decolmatarea podurilor, drenarea apelor si decolmatarea rigolelor de scurgere, apele ajungând în unele zone si la 2m. În furia lor au luat tot ce au întâlnit în cale fãcând ca pe o portiune de 2 km DN 66A sã devinã impracticabil. Kilometrii întregi de drumuri si trotuare au fost rupte iar mai multe poduri si podete distruse.
“În prezent derulãm proiectul de refacere a unui numãr de 17 poduri si podete grav avariate de inundatiile care au avut loc în luna iunie pe teritoriul municipiului Lupeni. Acest proiect se executã din bani alocati de guvern din fondul de interventie aflat la dispozitia guvernului, pentru unitãtile administrativ teritoriale afectate de calamitãti naturale produse de inundatii. Vom urmãri respectarea cu strictete a graficelor de executie a lucrãrilor, întrucât accesul în diferite zone ale localitãtii în prezent se face cu mare dificultate, datoritã dezastrului produs de inundatii, dar vom pune un accent deosebit si pe calitatea lucrãrilor care se executã, astfel încât ploile sã nu mai provoace pagube municipiului Lupeni si locuitorilor acestuia”, a declarat Cristian Resmeritã primarul municipiului Lupeni.
Municipalitatea de la Lupeni a primit cei mai multi bani de la Guvern pentru reabilitarea infrastructurii afectatã de inundatii.
Monika BACIU