Numele edilului din Petrosani a fost vehiculat în mai multe rânduri ca unul dintre cei care vor candida la alegerile parlamentare din acest an, la fel si cel al directorului de la operatorul de apã si canal din Valea Jiului, Costel Avram. Ambii sustin cã nu se vor înscrie în cursa electoralã, pentru cã vor sã-si ducã proiectele începute la bun sfârsit.

Primarul municipiului Petrosani recunoaste cã s-a purtat o discutie privind nominalizarea sa pentru Senat, însã nu renuntã la administratia localã.

Iacob-Ridzi sustine cã si-a luat un angajament în fata locuitorilor municipiului Petrosani, la alegerile din iunie a.c.. ”A fost o discutie în interiorul partidului, este adevãrat, dar nu voi candida. Colegii mei ar vrea sã merg pe liste, dar le-am spus cã nu pot. Am avut o retoricã, am spus cã nu plec niciunde si nu pot sã mã duc”, a declarat primarul municipiului Petrosani.

Si numele lui Costel Avram a fost vehiculat tot pentru Senatul României, iar acesta ar fi urmat sã candideze din partea PSD, mai ales cã dupã demisia din PNL i-a sustinut pe social-democrati la locale. Avram spune cã nu doar cã nu va fi candidat, dar nici mãcar nu se va înscrie în PSD. ”Vreau sã rãmân asa, fãrã apartenentã la vreun partid. Recunosc cã sunt apropiat de PSD, dar nu voi candida pânã în 2020. Am un proiect la Apa Serv Valea Jiului, am muncit mult pentru a aduce societatea unde este astãzi, mai am multe de fãcut si vreau sã-mi duc treaba la bun sfârsit. Nu vreau sã fiu nici senator si nici prefect, asa cum s-a vehiculat. Sunt multumit de ceea ce fac acum”, ne-a declarat Avram.

Maximilian Gânju