Un bãrbat de 54 de ani a ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani, dupã ce a fost lovit de un bustean si a fost nevoie de interventia salvamontistilor pentru a fi recuperat dintr-o zonã greu accesibilã.

Accidentul a avut loc la sfârsitul sãptãmânii trecute, în zona Auselu din localitatea Petrila, iar victima muncea la exploatarea unei pãduri. Colegii victimei au fost cei care au cerut ajutor prin Serviciul Unic de Urgentã 112, iar la fata locului au fost trimise mai multe echipe al ISU Hunedoara si salvamontistii din Parâng. Pentru cã zona în care se afla victima este inaccesibilã autospecialelor de interventie, echipele de salvare au fost nevoite sã parcurgã un traseu de circa trei kilometri, pe jos, pânã la pãdurarul rãnit. ”Misiunea de salvare a fost dificilã mai ales din cauza stãrii victimei, rãnile suferite fiind destul de grave. I-am acordat primul ajutor si apoi l-am transportat cu echipamentul UT 2000 (n.r. targa cu roti) pânã la locul de unde a putut fi preluat de autospecialã.

Bãrbatul ar fi tãiat un copac si nu se stie exact cum, dar un bustean masiv a venit peste el si l-a strivit. Rãmâne ca organele abilitate sã facã cercetãrile”, a declarat Dumitru Bârlida, seful Formatiunii Salvamont Petrosani. Bãrbatul a fost rãnit în zona bazinului si a fost internat la Spitalul de Urgentã Petrosani.

Maximilian Gânju