Turismul din judetul Hunedoara trebuie promovat, însã este nevoie de unitate. Presedintele Autoritãtii Nationale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, s-a aflat sãptãmâna trecutã în judetul Hunedoara. Aceasta a subliniat cã trebuie realizatã o asociere între autoritãtile locale cu firmele din mediul privat.

„Organizatiile respective presupun asocierea autoritãtii publice locale cu cele din domeniul turismului, precum si cu reprezentantii din mediul privat. Este foarte important ca si în judetul Hunedoara sã se înfiinteze o asemenea organizatie. Asta, pentru cã Hunedoara este al doilea judet ca resurse naturale si antropice din România si trebuie promovat cum se cuvine“, a declarat Anca Pavel-Nedea.

Organizatia de Management al Destinatiei este o entitate cu personalitate juridicã, care functioneazã prin asocierea reprezentantilor autoritatii publice centrale din componenta destinatiei, cu reprezentantii mediul privat si, dupã caz, cu reprezentantii altor unitãti relevante (administratori ai ariilor protejate si altii), în baza unui parteneriat care asigurã gestionarea coordonatã a tuturor elementelor care alcãtuiesc o destinatie (atractii, servicii suport, accesibilitate, marketing s.a) si asigurã coalizarea organizatiilor si grupurilor de factori interesati, care sã lucreze spre un obiectiv comun.

Dezvoltarea unui mecanism integrator, care sã asigure sinergia implementãrii strategiilor pe fiecare dintre planurile de care industria travel este dependentã, se poate realiza doar prin intermediul Organizatiilor de Management al Destinatiei (OMD-uri).

Monika BACIU