S-a mai stins un fost jucãtor al Jiului, Augustin Vânãtoru. Abia împlinise 60 de ani, (nãscut pe 2 aprilie 1956 la Oltenita) dar o boalã nemiloasã, care îl mãcina de vreo patru ani, l-a smuls dintre cei vii.

A fost component al echipei Jiul Petrosani în perioada 1979-1984, fiind un fundas sobru si decis, fãcând parte dintr-o generatie cu jucãtori precum Cavai, Bãdin, Ciupitu, Tr. Stoica, Petre Grigore, Bucurescu, Lixandru sau Cornel Sãlãgean. A venit la Jiul Petrosani într-un moment al unui schimb de generatii, când plecau de la Jiul, Gigi Multescu Dumitrache sau Oct. Iancu, dar veneau „lupii tineri”, Nelu Varga, Akos Bedo, George Musat si cel care avea atunci 23 de ani, Augustin Vânãtoru de la S.N. Oltenita.  Va debuta la Jiul Petrosani sub conducerea antrenorului Viorel Tãlmaciu, în etapa a 2-a a Diviziei “A”, pe 19 august 1976, în meciul  “Poli” Timsoara – Jiul 2-0, evoluând tot meciul. Va avea un campionat destul de bun, cu 16 prezente la echipã, apoi vor urma douã sezoane de vârf, 1980-1982, cu acel meci memorabil împotriva Stelei, din primãvara lui ’82…

“Killer” pentru Steaua

Înainte cu patru etape de finalul sezonului 1982-1983, lucrurile erau încã destul de tulburi în zona retrogradãrii în Divizia “A”. Jiul avea doar un încurajator 3-3 la Sportul Studentesc, urmând meciul cu Steaua de la Petrosani (30 mai 1982). Steaua cu V. Iordache, Iovan , Sames, Tudorel Stoica, Iordãnescu, Balint, Majearu, Jiul cu Cavai, Fl. Neagu, Puiu Rusu, Giuchici, Sumulanschi,  Lasconi… Minutele trec, Lasconi si Dina rateazã, incredibil, stelistii Minea si Balint nimeresc bara!

Când totul pãrea cã se îndreaptã spre 0-0, iese la rampã Gusti Vânãtoru, fundasul stânga: min. 84, V. Iordache respinge un balon, Vânãtoru reia puternic din apropiere, apoi în min. 89, Giuchici trimite cu capul la vinclu, respinge acelasi si V. Iordache, dar din nou pe fazã, Gusti Vânãtoru reia în gol pentru 2-0! “Astã-i Manfred Kaltz (n.n. fundasul Germaniei) în persoanã!”avea sã exclame colegul sãu Florin Neagu.

Din pãcate, acum consemnãm la 35 de ani de la acel campionat, o nouã disparitie, cea a lui Gusti Vânãtoru, care nu a mai putut înscrie în lupta cu moartea.

Genu TUTU