Elevii vor începe scoala peste douã sãptãmâni, iar la Petrosani autoritãtile locale lucreazã la foc continuu pentru a le asigura copiilor cele mai bune conditii pentru studiu.

Au loc lucrãri de montare a cetralelor pe gaz la toate scolile si liceele, dar si alte lucrãri. Edilii de la Petrosani estimeazã cã în cel mult o lunã de zile, aceste lucrãri de montare a centralelor vor fi terminate.

“În aceastã perioadã lucrãm intens la toate scolile si liceele din municipiul Petrosani pentru introducerea gazului metan. Se lucreazã la clãdirile unde vor fi centralele pe gaz, în maxim o lunã de zile reusim sã introducem gazul metan în scoli astfel încât în aceastã iarnã sã nu mai avem problemele de anul trecut care le-am avut vizavi de furnizarea agentului termic, iar pe de altã parte se fac ultimele retusuri legat de igienizare si de tot ceea ce trebuie astfel încât copiii sã înceapã noul an scolar în cele mai bune conditii.

În toate unitãtile de învãtãmânt avem fãcute investitii majore. Cea mai importantã si pe care o facem acum este introducerea gazului metan”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Totodatã, Tiberiu Iacob Ridzi va avea, luni, o întâlnire cu toti directorii de scoli pentru a pune la punct ultimele detalii, astfel încât noul an scolar sã înceapã, la Petrosani, fãrã probleme.

“Tinem legãtura cu directorii de scoli, luni voi avea o sedintã cu acestia pentru a vedea dacã mai e nevoie de ceva sau de pus la punct ultimele amãnunte. Totodatã vreau sã discut cu dumnealor momentul de deschidere al anului scolar pe care vreau sã îl facem tot în parc”, a mai subliniat sursa citatã. În ultimii ani, unul din obiectivele majore ale municipalitãtii petrosãnene a fost asigurarea confortului elevilor. În acest sens, la unitãtile de învãtãmânt de pe raza localitãtii s-au investit sume importante de bani.

Monika BACIU