În Organizatia Judeteanã Hunedoara a UDMR s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare de la sfârsitul acestui an.

Comisia electoralã judeteanã a UDMR Hunedoara a validat candidaturile lui Széll Lõrincz, director executiv al DJST Hunedoara, pentru Camera Deputatilor, si cea a lui Iuliu Winkler, presedintele Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR, pentru Senat. Conform regulamentului UDMR referitor la nominalizarea candidatilor pentru alegerile parlamentare, sâmbãtã, în 3 septembrie a.c.,  va avea loc sedinta Consiliului Reprezentantilor Judeteni (CRJ) al UDMR Hunedoara, în cadrul cãreia, prin vot secret, vor fi validate candidaturile pentru Parlamentul României. Regulamentul pentru selectia candidatilor pentru alegerile parlamentare a fost adoptat de cãtre Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) în vara acestui an. Conform acestuia, dosarele de candidaturã trebuie sã continã CV-ul candidatilor, descrierea detaliatã a experientei politice si profesionale a acestora si o declaratie cu privire la colaborarea cu fosta securitate.

”În anul 2016, alegerile parlamentare vor fi organizate din nou pe baza listelor judetene de candidati ale partidelor politice. Astfel, se pune punct experimentului nefericit al votului uninominal care a fost principala cauzã a erodãrii încrederii în clasa politicã, precum si a performantei Parlamentului României în ultimii 8 ani. Votul pe liste de partid asigurã proportionalitatea procesului electoral. În acest fel nici un vot nu se pierde, toate voturile exprimate în favoarea UDMR urmând sã se materializeze în mandate în cele douã camere ale Parlamentului. Dupã cum am declarat de la începutul anului, Organizatia Judeteanã Hunedoara a UDMR considerã cã revenirea la votul pe liste judetene asigurã sansa organizatiei noastre de a recâstiga un mandat de deputat. Este obiectivul nostru declarat pentru care avem nevoie de o solidaritate activã a întregii organizatii.  Ca presedinte al UDMR Hunedoara sustin candidatura colegului meu Széll Lõrincz pentru Camera Deputatilor, care are în spate o muncã de 15 ani si experienta politicã si profesionalã necesarã pentru a desfãsura o activitate eficientã în slujba comunitãtii maghiare si a întregii comunitãti a judetului Hunedoara”, a declarat Iuliu Winkler.

CRJ care se va reuni, sâmbãtã, pentru a finaliza candidaturile este compus din 41 de membri, printre care presedintii celor 16 organizatii locale ale UDMR din judet, consilieri locali si reprezentanti ai Organizatiei de Tineret, ai Organizatiei de Femei, dar si ai societãtii civile maghiare din judetul Hunedoara.

UDMR Hunedoara va prezenta liste complete de candidati pentru Camera Deputatilor si Senat. De altfel, UDMR a decis cã va avea candidati în toate judetele din România.

În prezent, în UDMR se desfãsoarã alegerile interne pentru desemnarea candidatilor pentru alegerile parlamentare, termenul limitã pentru finalizarea acestora fiind 26 septembrie.