Sase case din zona Pestera Bolii nu vor avea apã poate niciodatã. Dupã închiderea minei Petrila 27 de case din zona respectivã au rãmas fãrã apã.

Pentru 21 dintre acestea problema a fost rezolvatã repede, însã pentru locuitorii celor sase gospodãrii vestile sunt nu tocmai favorabile. Din cauza zonei, acestia nu vor avea apã niciodatã.

“Nu avem solutii tehnice pentru a racorda acele gospodãrii la reteaua de alimentare cu apã potabilã. Noi nu avem cum sã facem racordurile cu acea zonã. Pentru cele 21 familii am racordat la magistrala de pe DN 66, dar pentru celelalte nu avem nicio solutie tehnicã”, a declarat în urmã cu câteva luni Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului. Primãria Petrosani a preluat conducta de aductiune din zona Jupâneasa, în urmã cu câteva luni, iar acum se prelungeste contractul de concesiune “Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului SA, a soliictat cu adresa înaintatã la Primãria municipiului Petrosani (…) prelungirea duratei acestuia (…). având în vedere cele prezentate, propun Consiliului Local al municipiului Petrosani, prelungirea duratei contractului de comodat (…) si adoptarea proiectului de hotãrâre în forma initialã”, aratã nota de fundamentare a Primãriei Petrosani. Conducta a apartinut Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului.

Monika BACIU