PNL Hunedoara a terminat analiza la Petrila, acolo unde Ilie Pãducel a pierdut alegerile locale în fata lui Vasile Jurca (PSD).

Potrivit liberalilor, nu existã niciun vinovat pentru înfrângerea suferitã de cel care a fost primar mai bine de 20 de ani, însã se cautã un candidat.

“Am terminat analiza si la Petrila. Vom continua în aceeasi formulã, însã i-am spus domnului Pãducel sã gãseascã pentru alegerile din anul 2020 un candidat mai tinerel si cu dorintã de muncã”, a declarat Florin Roman, presedintele interimar al PNL Hunedoara. Acesta nu are nimic sã îi reproseze lui Ilie Pãducel, însã spune cã îsi doreste ca fostii liberali sã revinã “acasã”.

“Am avut discutii cu mai multi fosti liberali, nu numai de la Petrila, ci din întreg judetul si le-am spus sã revinã acasã (la PNL-n.r.)”, a mai precizat sursa citatã. Organizatia PNL Petrila a pierdut, înainte de alegerile locale, zeci de membri. Fosta conducere a partidului a decis racolarea lui Ilie Pãducel în rândul PNL, iar acest fapt i-a nemultumit pe vechii liberali.

Monika BACIU