Autoritãtile locale de la Lupeni vor înfiinta noi statii de autobuz. Solicitarea a venit din partea cetãtenilor, iar primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni vor sã faciliteze accesul acestora la serviciile de transport în comun.

“Având în vedere solicitãrile primite din partea unui grup de cetãteni ai municipiului Lupeni din cartierul Bãrbãteni de înfiintare a douã noi statii de cãlãtori, una pe sensul Bãrbãteni – Centru si una Centru – Bãrbãteni pe Bulevardul Pãcii, în dreptul blocurilor 31-32 utile pentru usurarea deplasãrii, dupã analizarea acesteia din punct de vedere allegalitãtii si oportunitãtii precizez urmãtoarele. Contractul de delegare prin concesiune a Serviciului Regulat de Transport Public Local de cãlãtori în municipiul Lupeni (…) permite înfiintarea de noi statii de cãlãtori prin Hotãrâre a Consiliului Local municipal Lupeni”, aratã Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Totodatã pentru amenajarea unor noi statii de autobuz e nevoie si de avizul celor de la Politia Rutierã.

“Procedural se impune modificarea si completarea hotãrârii Consiliului Local al municipiului Lupeni nr.76/2015 privind aprobarea documentatiei de delegare, prin concesiune a gestiunii serviciului de transport public local de cãlãtori prin curse regulate în municipiul Lupeni pentru includerea noilor statii, iar conform prevederilor legale acestea trebuie amenajate în mod corespunzãtor”, mai aratã primarul municipiului Lupeni.  Astfel, lupenenii vor avea douã noi statii de autobuz.

Monika BACIU