Presedintii Consiliilor Judetene Hunedoara si Gorj au fost pusi sã promitã, în fata multimii, cã se va asfalta drumul care face legãtura dintre Pasul Vâlcan si judetul Gorj.

Aflati la ceremoniile de comemorare a celor 100 de ani de la intrarea României în Primul Rãzboi Mondial, cei doi presedinti de consilii judetene au trebuit sã promitã în fata “marii adunãri nationale” ca drumul de interes istoric si turistic va fi asfaltat.

“Asa cum domnul colonel ne-a fãcut sã dãm mâna, cei doi presedinti de Consilii Judetene, Hunedoara si Gorj, sunt convins cã vom gãsi solutii ca anul viitor, pe cel putin jumãtate din suprafata drumului sã fie asfalt în ada fel încât în doi-trei ani sã avem pânã aici, la cota 1620 sã fie un drum pe care sã se poatã circula în mod normal”,  a declarat Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Edilii din Vulcan încearcã de ani de zile sã facã legãtura cu judetul Gorj prin Pasul Vâlcan. Gheorghe Ile spera ca la finalul mandatului sã fie asfalt pe drumul care trece pe la 1600 de metri altitudine.

“Am discutat cu cei doi presedinti ai Consiliilor Judetene, Gorj si Hunedoara, am început aceastã operatiune, am reusit sã asfaltãm 30% si noi si oltenii. Sperãm ca în acest mandat sã fie cele douã pãrti asfaltate sã facem legãtura cu Oltenia. Aceasta va fi cea mai frumoasã legãturã cu Oltenia. Este un drum istoric, al românilor, al dacilor, al lui Mihai Viteazu si este drumul Postalioanelor care fãcea legãtura dintre Ardeal si Tara Româneascã si acest drum este foarte important pentru noi toti. Dorim sã unim acest drum”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

3-1

Drumurile judetene au prioritate

Oficialii Consiliului Judetean Hunedoara dau asigurãri cã toate drumurile judetene au prioritate la finantare. Laurentiu Nistor, presedintele CJH, sperã cã în functie de buget, în urmãtorii 4 ani toate drumurile de interes judetean sã fie modernizate.

„La fel de prioritare sunt si celelalte drumuri. Sunt prinse o parte din ele, nu vom uita de niciun drum judetean, dar într-un an este greu sã faci ceva, dar încet, încet vrem ca toate drumurile din judetul Hunedoara sã fie unele dintre cele mai bune drumuri din tarã. Si vrem sã facem drumul de la Uricani si Mehedinti, care este un drum de o importantã strategicã pentru dezvoltarea turismului în judetul nostru”, a mai subliniat Laurentiu Nistor.  În prezent, circulatia rutierã prin Pasul Vâlcan este extrem de dificilã. Drumul a fost afectat de conditiile meteo, iar cei care se încumetã sã tranziteze drumul cu masina trebuie sã tinã cont de starea avansatã de degradare a carosabilului.

Monika BACIU