Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Costel Avram si-a preluat luni functia de director la Apa Serv in Valea Jiului. Prioritari sunt oamenii, beneficiarii si cei care muncesc cu adevarat, iar restul angajatilor au misiunea de a scoate firma din imaginea negativa.

Primul lucru pe care l-a facut Costel Avram din noua sa functie a fost sa-si convoace colegii, carora le-a cerut sa se aplece asupra nevoilor beneficiarilor.

Misiunea angajatilor de la ape este aceea de a schimba acum imaginea negativa a firmei. „Este o provocare si o responsabilitate, aceasta functie pentru mine. Din functia de vicepresedinte al CJ Hunedoara, pana acum, m-am aplecat 60% din timp catre soarta acestei societati. Impreuna cu acesti oameni, am adus-o unde e acum. Sigur, exista o perceptie gresita, zic eu, a populatiei vis-a-vis de aceasta societate. Chiar azi am avut o intalnire si am spus ca toti avem responsabilitatea sa incercam sa schimbam aceasta perceptie gresita”, a spus  Costel Avram, director general SC Apa Serv VJ.

Nu ii va scapa noului director nici pretul apei, investitiile, sau salariile angajatilor care muncesc cu adevarat. „Pretul apei nu-l pot eu stabili. Primarii si presedintele consiliului judetean, in calitate de actionari ai firmei, trebuie sa ia astfel de decizii, sa cautam solutii, dar sa nu uitam, in acelasi timp ca aici derulam un proiect european de 40 de milioane de euro. In acelasi timp, avem un proiect avansat de aducere a unei sume intre 80 si 100 de milioane  de euro, care va eficienta activitatea si scaderea pierderilor si atunci putem sa vorbim de pretul apei si scaderea lui”, a mai adaugat Costel Avram. Avram spune ca le-a cerut angajatilor disciplina, chiar daca pretul apei este mare. „Sunt cazuri in care unii angajati nu inteleg sa-si faca datoria si azi le-am cerut sa faca fata postului”, a completat Costel Avram.

Societatea care distribuie apa in Valea Jiului are, insa, si probleme, iar ele sunt generate de populatia care nu-si plateste facturile. Astfel, in acest moment, societatea are de incasat 18 milioane de lei, din care 12 milioane sunt facturi neplatite de populatie.

In doua saptamani, Avram si-a propus sa viziteze toate locatiile ale SC Apa Serv. Vrea sa vada cum lucreaza inclusiv muncitorii, deoarece a constatat ca sunt oameni care lucreaza in conditii grele. „Am vazut azi si statul de functii si organigrama de la SC Apa Serv si vreau sa va spun ca sunt muncitori platiti cu 7, sau 8 milioane de lei vechi. Ei muncesc in subsoluri. E un salariu mic, dar ii am in vedere si pe ei”, a conchis Avram.

Diana Mitrache