Administrator special pentru un loc cu probleme

Tone de deseuri, mizerii, sobolani, animale, insecte si foarte multi copii. Asta poate fi vãzut în Cartierul Colonie din Petrosani, la blocurile de locuinte sociale, care acum câtiva ani le-a fost date „la cheie” chiriasilor.

Locatia a fost, însã, în timp, trasformatã într-o imensã ghenã de gunoi, un adevãrat focar de infectie si cei mai multi locatari ai blocurilor nici nu folosesc containerele.

Recunosc chiar ei, atunci când sunt întrebati si asta a fost chiar un asa-zis noroc, pentru un copilas care a cãzut sãptãmâna trecutã de la etaj. Asta, pentru cã stratul gros de deseuri din spatele blocului i-a atenuat cãderea.

„Era un copil din acest bloc si a avut noroc. Dar acolo de 3 luni nu a luat nimeni o hârtie. E strat gros de gunoi, cã toti aruncã mizeriile pe geam. Nu le pasã si stãm asa cu gunoiul sub geamuri. Si pute îngrozitor”, recunosc cei din blocul social, care stau, însã, cu mâna în sân, fãrã sã ridice vreun pahar de cafea gol, aruncat la voia întâmplãrii pe jos.

Primarul, însã, spune cã acolo nu pot fi disciplinati oamenii, decât dacã se iau mãsuri împotriva lor si asta si are de gând sã facã. Mai ales cã mereu izbucnesc acolo epidemii de hepatitã.

„Am încercat de câteva ori sã îi constientizãm pe cei care locuiesc acolo si sunt chiriasi, dar, din pãcate, nu reusim. Asta ar însemna sã  avem permanent pe cineva din primãrie, care sã stea cu ei. Luãm în serios si aceastã variantã a unui administrator special pentru blocul respectiv. Vom cãuta sã vedem dacã putem înfiinta un astfel de post în organigrama primãriei, pentru cã, fãrã supraveghere, acolo nu vom putea niciodatã sã instaurãm un climat cât de cât civilizat din acest punct de vedere”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul munipiului Petrosani.

Nimeni nu tine cont de nimic si la ghene pasc vacile localnicilor de pe malul Jiului. Animalele adulmecã cu nesat mizeriile din împrejurimi, sobolanii snut si ei de-ai casei si niciun locatar nu pare deranjat de mirosurile grele.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Administrator special pentru un loc cu probleme

 • 18 august 2016 la 22:28
  Permalink

  Ar trebui sa ii pui pe cei doi Rad sa ii disciplineze, sunt de-ai lor. Sau efectiv evacuati cu forta, si obligati prin munca lor SILNICA, sa curete, si apoi sa doarma in padure sau unde vor. Dar actiune in forta, cu jandarmi si politie, cu bataie si cu pulanul, nu altfel.
  Si evident taiate absolut toate ajutoarele sociale, de reintregirea familie si de mama dracu de ajutor pentru putori nesimtite, fara alimente de la Uniunea Europeana, fara nimic. Preferabil acum, inainte de venirea iernii, sa le tzatzaie curul de frig. Tu-le mama lor de imputiti.

 • 19 august 2016 la 09:13
  Permalink

  ar trebui sa nu mai platim nici un leu impozit oare ne dau afara din case ?sobolanii astia stau de ani de zile fara sa plateasca nimic te rog primarie mareste ne impozitele sa le dai la jegosi macar 1500 lei pe luna

Comentariile sunt închise.