Perioada 6-8 august 2016 a fost una de final de ciclu competitional la tir cu arcul, cu o competitie dublã, Campionatul National Outdoor (etapa a 3-a) si Cupa Minerul.

Dacã pe vremuri se adunau la Aninoasa sportivi de la 15-20 de cluburi din România si vreo 3-4 tãri (Turcia, Cipru, Moldova, Bulgaria), de data asta sezonul a fost unul mai sec.

Nu mai are balta peSte…

Totusi, pe mai multe sectiuni: – compound olimpic, bow hanting, barebow – la seniori si juniori, masculin si feminin, au fost lucruri interesante cu sportivi care au demonstrat cã se mai poate pune pasiune într-un sport atât de frumos.

“Veteranii” nu se lasã!

Numele cunoscute din tirul aninosean, Rãzvan Marcu, Luminita Boros, Andreea Uritescu, au fost pe baricade cum o fac de atâtia ani, cu totii obtinând locuri pe podium. Iatã de pildã, la cat. Olimpic bãrbati, gazdele (Deva – Aninoasa) au obtinut primele trei pozitii prin Rãzvan Marcu, Ghenadi Iepuri si Daniel Cãlin.

Asa cum spuneam, fetele s-au impus prin Luminita Boros si Andreea Uritescu, câstigãtoare la categoria olimpic senioare.

La juniori III, sportive de la “combinata Deva – Aninoasa” au ocupat urmãtoarele pozitii: Mario Tâmpu – locul 1, Cosmin Stãnculescu – locul 3, Denis Tãnãsescu – locul 4, Dorin Nitã – locul 5 si George Ventel – locul 6.

La juniori II, Locurile 2,3 si 4 au fost ocupate de Sebastian Trestian, Eduard Miklos si Octavian Fogel.

“Ne bucurãm cã încã mai vin copii la tir cu arcul. Vom încerca sã le insuflãm mereu ideea de sport, de performantã, prin ei, tirul cu arcul având mereu o continuitate” a declarat antrenorul Viorel Hãbian.

Prezentã ineditã

13-1

La concursul de la Aninoasa o prezentã ineditã a fost cea a Stefaniei Stãnilã (19 ani), cunoscuta campioanã europeanã la gimnasticã ritmicã de la C.E. Sofia 2014. Aflatã într-o perioadã de relaxare, dupã ce a avut ceva problem legate de activitatea sa, Stefania Stãnilã a acceptat sã facã parte din organizatorii care au oferit în final premiile de la competitia de la Aninoasa.

Genu TUTU