O echipã formatã din sapte salvamontisti din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara a intervenit miercuri, 10 august, pentru salvarea unei turiste germane cãreia i s-a fãcut rãu în timp ce se afla pe un traseu din Masivul Retezat.

Turista efectua o drumetie împreunã cu un alt cetãtean german si, la un moment dat, a acuzat o stare de slãbiciune si dureri. Colegul sãu a sunat la numãrul de urgentã 112 si din descrierea fãcutã de acesta, salvamontistii au concluzionat cã turistii germani se aflau pe Saua Lãncitului, între Cabana Baleia si Vârful Mare.

„Sapte salvatori montani însotiti de doi jandarmi montani au plecat spre locul în care se aflau cei doi turisti germani. Dupã circa patru ore de mers, salvamontistii au ajuns la fata locului. Turista germanã era deshidratatã, prezenta o stare de slãbiciune si dureri abdominale. Victima a fost imobilizatã si transportatã cu o targã specialã pânã la o masinã a Salvamont si apoi la o ambulantã SMURD”, declarã seful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. Luna trecutã, salvamontistii din Hunedoara au avut 26 de interventii în sapte cazuri fiind nevoie de transportul victimelor pe o targã specialã pânã la o ambulantã SMURD.