Pensionarii din Valea Jiului se vãd pusi în fata unei noi crize. Acestia vor sã se revolte din cauza operatorului de transport care a mãrit, spun ei, nejustificat preturile de cãlãtorie cu mijloacele de transport în comun. Oamenii spun cã le-a ajuns cutitul la os, iar fiecare leu pe care îl au de plãtit în plus îi pune într-o posturã de nesuportat.

“Nu se mai poate. Pur si simplu nu mai avem de unde sã scoatem bani ca sã venim la Petrosani la spital. Ei nu se gândesc si la noi, cei care avem pensii mici. Nu mã intereseazã amenzile pe care le primesc ei, nu noi trebuie sã le suportãm”, spune un pensionar din Uricani.

Omul mai sustine cã acum, biletul de cãlãtorie de la Uricani la Petrosani este de 7 lei. “Este o crestere pe care noi nu avem cum sã o mai acopermim. Sã vii de douã – trei ori pe lunã la control la spital e o cheltuialã suplimentarã. Am ajuns la limita de jos a suportabilitãtii. Vom picheta primãriile”, ne mai spune bãrbatul.

Nu este singurul cetãtean al Vãii Jiului care amenintã cã va picheta sediul primãriei. Sunt si alti pensionari care se vãd în aceeasi posturã.

“Vom face grevã în fata primãriilor sã facã ceva autoritãtile si pentru noi”, spune Ioan, un alt pensionar din Aninoasa. Începând de luna aceasta, pentru o cãlãtorie Petrosani-Uricani, cãlãtorii care utilizeazã transportul în comun cu microbuze vor plãti un tarif de 7,00 lei. Pretul unui bilet de cãlãtorie pe ruta Petrosani-Lupeni este de 6,00 lei iar o cãlãtoie pe ruta Petrosani-Vulcan costã 4,00 lei.

ZMK a stabilit noi tarife de trasport si pentru ruta interjudeteanã Petrosani-Hateg-Deva, operatã de aceastã societate de transport. Astfel, un bilet Petrosani-Deva va costa 15,00 lei în timp ce pentru un bilet de cãlãtorie Petrosani-Hateg se plãteste 9,00 lei.

Monika BACIU