CCM readuce prima de pensionare, plãtile compensatorii si alte drepturi / Petre Nica: “Lucrurile sunt extrem de greu de gestionat atunci când nu ai pe masã decât o sãrãcie”

Negocierile pentru noul contract colectiv de muncã se apropie de final. Sindicalistii au ajuns la un numitor comun cu administratorul special, însã acum totul depinde de administratorul judiciar, respectiv Casa de Insolventã GMC Craiova, care decide dacã avizeazã sau nu noul document.

Potrivit lui Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele, de acest nou CCM depinde, în parte, viitorul Complexului Energetic Hunedoara, dacã acesta mai supravietuieste într-o formã sau alta sau intrã direct în faliment.

“Discutiile sunt aproape de final, mai avem foarte putin pe el, hopul cel mai mare îl reprezintã, însã, avizarea lui de cãtre casa de insolventã, lucru care are un mare semn de întrebare si pe final, chiar dacã nu mai este mult de negociat, suntem într/un punct în care cred cã fiecare dintre liderii de sindicat aflati la masã trebuie sã înteleagã cã prin acest CCM putem sã decidem ca pese douã sau trei luni de zile, sã decidem soarta Complexului, si anume mergem mai departe sau putem intra în faliment. Trebuie sã avem mare grijã si sã fim rationali, pentru cã riscul falimentului este unul iminent si lumea trebuie sã înteleagã cã este ceva ce ni se poate întâmpla, nu este o viziune sau o superstitie a cuiva”,  a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

Potrivit sindicalistilor, s-a gãsit întelegere la administratorul special, astfel încât cei care pleacã prin pensionare sã beneficieze de o primã, iar disponibilizatii sã primeascã salarii compensatorii. Valoarea plãtilor nu va fi una mare, ci mai mult una simbolicã. Totodatã s-au recâstigat, în urma negocierilor, si anumite drepturi pe care angajatii CEH le-au pierdut la momentul denuntãrii fostului CCM.

“Am readus de la nimic câteva dintre drepturile esentiale, unele dintre ele modificate. Sunt lucruri care ajutã, în primul rând, salariatii cu încadrãri mici, ne referim la tichetele de masã, la ajutorul pentru încãlzirea locuintei pe perioada de iarnã, dar si celelalte. Am reusit sã pãstrãm o minimã protectie socialã pentru cei care îsi pierd locul de muncã. Lucrurile sunt extrem de greu de gestionat atunci când nu ai pe masã decât o sãrãcie. Am pãstrat în CCM sporurile pe care le convenisem si pe care acestia le aveau si în CIM, este si o primã de pensionare negociatã sub forma unui salariu mediu brut pe unitate la nivelul anului trecut. Nu sunt foarte consistente pentru cã a trebuit sã tinem cont de perioada pe care o traversãm”, a mai subliniat Nica.

Noul raport al administratorului judiciar aratã “în prezent este în curs de negociere un nou Contract Colectiv de Muncã, reprezentantii salariatilor solicitând în cadrul negocierilor facilitãti mult peste ceea ce unitatea îsi poate permite conform Bugetului de Venituri si Cheltuieli previzionat”.

Monika BACIU

Advertisements

12 comentarii la „CCM readuce prima de pensionare, plãtile compensatorii si alte drepturi / Petre Nica: “Lucrurile sunt extrem de greu de gestionat atunci când nu ai pe masã decât o sãrãcie”

 • 7 august 2016 la 19:29
  Permalink

  Sindicatele continua si acum bataia de joc la adresa angajatilor prin asa zisa negociere a unui nou contract colectiv de munca. Cred ca va fi cel mai prost si slab contract (daca se poate numi asa) din istoria mineritului. Un dezastru, o jignire la adresa minerilor isi energeticienilor. Daca acestia din urma vor inghiti aceasta galusca amara si se vor resemna si accepta aceasta batjocura insemana ca isi merita soarta. Cum oare vor putea minerii si energeticienii sa accepte plati compensatorii 6 salarii adica maxim 15000 lei platibile in 3 rate? La minele pe inchidere se dau 32000 lei plati compensatorii imediat cum minerii parasesc sistemul iar la minele viabile 15000 lei in 3 rate. E o prosteala si o batjocura pe fata. Nu intelege nimeni cum oare au acceptat minerii taierea tuturor drepturilor din vechiul contract fara sa zica nimeni nimic si inghitind galusca mincinoasa a sindicatului muntele cu un proces impotriva celor care au denuntat contractul. E o mare teapa.
  Deci se anunta catde curand o mare teapa si batjocura la adresa minerilor si energeticienilor de catre impostorii de la sindicate adica un nou contract colectiv de munca negociat de catre niste impostori. Dragi energeticieni si mineri , platiti cotizatii la sindicate, mentineti pe functii acesti nababi de sindicalistii, stati acasa in ITA si inghititi tepele lor, sigur viitorul va va fi pecetluit. FALIMENT va scrie pe firma CEH. Noapte buna mineri si energeticieni.

 • 7 august 2016 la 19:34
  Permalink

  Mai bine s-ar gestiona lucrurile daca tu si gasca ta de pensionabili ati pleca in pensie. Sigur asa ar fi. Ar fi bine sa nu semneze casa de insolventa avortonul tau de contract care nu este decat o jignire la adresa angajatilor.

 • 7 august 2016 la 19:42
  Permalink

  inca o data se vede clar ca minerii sunt o masa usor de manipulat dar si de fraierit. Este ceva de nopatea mintii ce se intampla. Daca ei s-au resemnat si inghit prostiile si elucubratiile manipulatorilor de la muntele, asa le trebuie. Azi maine vor fi trimisi acasa fara nici un leu si ei vor vota tot cu sindicatul muntele, vor comenta tot prin ziare si pe facebook precum carcotasii dar se vor lasa manipulati de niste smecheri de doi lei precum Nica si adunatura lui de slugi. Asa ca: DRAGI MINERI , CAND VA VETI TREZI VA FI PREA TARZIU, CE-ATI FOST SI CE -ATI AJUNS. NOAPTE BUNA !

 • 7 august 2016 la 21:14
  Permalink

  Deja este prea tarziu ,CEH este la un sfert de pas de faliment.Nimic si nimeni nu ne poate salva.Nica vine si povesteste ca ce greu a negociat el cu masa goala.Acest rahat de contract nu va fi aprobat de catre GMC si la inceputul lui Noiembrie se va declara falimentul,ii obliga legea sa faca acest lucru.Incepind cu luna August complexul incaseaza cu mai putin de 2 mil le pe servicii de sistem,angajatii sunt platiti din acesti bani ,deci asta inseamna diminuarea salariilor sau in septembrie chiar somajul.Cum vine acest lider Nica si ne scuipa in gura cu un salar la pensionare? .Ce se vor face energeticienii cu aceste mizerii? Oare acestui lider de sindicacat nu ii este rusine sa mai dea ochii cu oamenii.RUSINE NICA SI TUTUROR AGHIOTANTILOR TAI.Asta e asa in loc de la multi ani de 6 august.

 • 7 august 2016 la 21:30
  Permalink

  Vreau sa-l felicit sincer pe liderul de la muntele pentru ce a obtinut pentru mineri in aceste conditii vitrege , a obtinut niste drepturi nesperate pentru orice om care are capul pe umeri.Sincere felicitari!!!!!!!!!!!!!!!

 • 7 august 2016 la 22:21
  Permalink

  un gunoi care a negociat ,gunoaie si impreuna cu pensionabilii sefi ,o sa ingroape mineritul. toate masurile cu ita ,ce rezultate au in economia CEH ,DAR PLECAREA DIN SISTEM A PENSIONABILILOR?

 • 7 august 2016 la 23:18
  Permalink

  Cred ca securea pe masa cu care ati negociat era un vibrator.Toti sindicalisti sunt niste bulangii care dau prosteala fraierilor.Asta e negociere? e m…………..e pe fata.

 • 8 august 2016 la 02:10
  Permalink

  ba fraierilor ce tot va luati de pensionari ? care este problema voastra ? nu este nimeni obligat sa plece la varsta de 45 de ani in pensie ,clar ? amintiti-va fiecare ca v-am invatat meserie si a-ti iesit intregi si sanatosi din mina . eu cu drepturi depline de pensionare inca de acum 3 ani nu plec pana nu pun eu lacatul pe mina , nu voi , asa ca ciocu mic , lasati iarasi capetele aplecate precum strutu in nisip si da-ti la lopata ca mai am rate la banca .MUCLES

 • 8 august 2016 la 02:11
  Permalink

  in spatele monitorului si pe facebook sunteti tari,dar nu v-am vazut in fata niciodata,toti postati ca anonimi,de asta se face treaba asa,pentru ca sunteti(suntem) fricosi ca niste iepuri

 • 8 august 2016 la 08:27
  Permalink

  Fiecare angajat de la ceh ar trebui sa se gandeasca cu cat a contribuit la bunul mers al activitatii societatii fata de salariile si bonusurile pe care le-au incasat(majoritatea stiu ca nu le-au meritat)mai ales de la negocierea nenorocitului de ccm din 2014,care a contribuit in mare parte la declinul ceh!

 • 8 august 2016 la 08:56
  Permalink

  la un salriu de 10000 le/lunar cat iau liderii , ce ccm vreti voi minerii?

 • 8 august 2016 la 22:14
  Permalink

  unul din motivele pt care pensionabilii sefi nu sunt restructurati ,este pactul incheiat cu sindicatul muntele ,prin care delegatiilor sindicali si inspectorului social ,nica ,li s-au crescut salariile ,ajungind la 7600/luna si sa nu se desfinteze posturile de delegati sindicali si inspector social

Comentariile sunt închise.