Sãptãmâna aceasta Apa Serv scoate pe serviciul de licitatii electronice proiectul pentru canalizarea din statiunea de munte Straja. Acolo, zeci de cabane folosesc si acum fose septice, iar turismul are de suferit din acest motiv.

Lucrãrile vor ajunge sã fie efectuate din banii Consiliului Judetean Hunedoara, ai firmei de distributie a apei din Valea Jiului si ai primãriei din Lupeni.

„Investitia va fi scoasã la licitatie de cãtre SC Apa Serv VJ, iar canalizarea de sub telegondolã, va fi împãrtitã în douã: Consiliul Judetean si UAT Lupeni, iar în statiune, canalizarea va fi fãcutã din fonduri proprii a operatorului de apã din Valea Jiului. Sperãm ca, în functie de cãile legale si, dacã licitatia va fi adjudecatã în acest an, sã începem demersurile pentru ca lucrarea sã fie gata anul viitor”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv VJ.  Statiunile de munte din Valea Jiului au fost construite fãrã sã se tinã cont de posibilitatea de a avea canalizare, iar acum, cel putin în Straja, acest aspect va fi rezolvat. Fiecare cabanier avea de suferit din lipsa canalizãrii, epntru cã toate locatiile din munte au si acum fose septice, ce vara sunt vidanjate.

Diana Mitrache