Primãria Petrila are de recuperat sume colosale de la cei care fie nu au respectat regulile de circulatie, fie au tulburat linistea si ordinea publicã. Potrivit edililor, valoarea creantelor de recuperat ajunge undeva la 300 de mii de lei, iar în acest sens se trimit periodic somatii.

“Avem de recuperat undeva la 3 miliarde (lei vechi-n.r.) de la cei care au amenzi de circulatie sau au au încãlcat regulile de ordine publicã. Dacã în 3-5 ani nu luãm nicio mãsurã, aceste datorii se prescriu”, a declarat Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.

În acest sens, cei de la Serviciul de Impozite si Taxe Locale de la Petrila trimit, periodic, somatii celor care au de plãtit amenzi.

“Sunt trimise periodic somatii, astfel încât aceste datorii sã nu se prescrie. Dacã noi nu am trimite nici somatii, atunci în termenul de 3-5 ani datoriile s-ar prescrie si noi nu am mai putea recupera banii”, a mai subliniat sursa citatã.

Cei care nu si-au achitat amenzile riscã sã facã muncã în folosul comunitãtii, însã legea poate deveni mult mai asprã. Existã însã o altã portitã legislativã prin care rãu-platnicii pot fi fortati sã îsi plãteascã amenzile.

“Cei care au amenzi si detin masini, case sau alte bunuri pentru care au nevoie de certificat fiscal, în cazul în care vor sã le vândã, la momentul eliberãrii adeverintei acestia figureazã cu restante si nu îsi pot vinde bunurile pânã nu îsi plãtesc datoriile”, a mai spus primarul orasului Petrila. Sunt persoane în orasul Petrila care au de plãtit amenzi chiar si în cuantum de 10.000 de lei.

Monika BACIU