Concurs cu bikeri in Straja

C ei mai patimasi bicilisti s-au intalnit la Straja, sambata, in prima editie a concursului de traseu montan. Castigatorii s-au ales cu biciclete, dar dupa un traseu lung si greu. Cel putin 25 de biciclisti echipati corespunzator au luat startul in Straja, la orele amiezii de sambata, la una dintre competitiile care i-a solicitat extrem de mult. Totul, insa, pentru miza cea mare: o bicicleta oferita de sponsor, pentru locul I.

Curajosii au venit din mai multe orase din Valea Jiului si din intreg judetul, s-au aliniat la start fix la ora 12,00, dar au avut noroc de o vreme placuta. Soarele s-a ascuns mai mult in nori si nu a facut competitia un calvar. A fost prima editie a unui concurs pe care organizatorii l-au gandit pentru a promova zona turistica si pe timpul verii.

Primii la start au fost cei mici. Ei au avut de infruntat un traseu de 2 km, in urcare, de la Cabana Montana, platoul unde a fost amplasata linia de start, pe langa schitul Straja, in urcare si apoi in viteza, coborare spre Platoul Soarelui si inapoi la Cabana Montana. Cel mai bun timp l-a avut Darius Andrei de 9 ani, care spune ca urca deja pe munte de ani buni, cu o bicicleta ce a primit-o in urma cu 3 ani,  si care a recunoscut ca e pasionat de montain bike. El i-a surprins pana si pe organizatori, care abia s-au instalat la statia de sosire, cand Darius deja trecea linia in viteza. „Imi plac aceste concursuri si am vrut sa vad cat pot. Am ajuns primul si in spatele meu a mai fost un baiat, dar destul de departe”, a spus Darius imediat ce a trecut linia de sosire.

Cel mai mic participant a avut 3 ani si cel mai in varsta competitor a avut 51 de ani si a fost o doamna.

Organizatorii au tinut doar la un singur lucru, echipamentul de protectie si, pentru cei care au avut nevoie, pauzele de hidratare. La categoria a II-a de varsta, pana in 18 ani, traseul a fost de

4 kilometri in urcare si coborare spre finish

in viteza si cei de

peste 18 ani au avut de parcurs 6 km.

Pentru fiecare castigator, la fiecare categorie in parte, premiul a fost cate o bicicleta echipata corespunzator pentru traseul de munte. Toti au declarat ca vor reveni si data viitoare sa-si ia revansa.

Diana Mitrache

Advertisements