Autoritãtile locale, judetene, dar si cele din judetele limitrofe pleacã la Bucuresti sã cearã reconsiderarea problemei deseurilor si, la Vulcan, ar putea fi redeschisã groapa, ce abia s-a închis acum douã sãptãmâni.

Situatia în care se aflã acum sistemul de colectare al deseurilor din Valea Jiului impune mãsuri urgente, iar una dintre posibilitãti este chiar redeschiderea gropii de la Vulcan, pentru cã altfel costurile cresc mult prea mult. „Aici mai avem capacitate de stocare, dupã ce vom mai face câteva  lucrãri ajutãtoare, încã pentru vreo câteva luni, ca sã nu crestem cheltuielile atât de mult pentru populatie si vom face eforturile acestea. Noi sperãm cã autorizatia se va obtine cât mai repede, pentru cã va pleca o delegatie formatã din presedintii Consiliilor Judetene de la Hunedoara, Caransebes, Timis, Alba si mai multi primari, la Guvern, sã fortãm putin nota, pentru cã este o problemã socialã deja”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului  Vulcan.

Delegatia va merge la premierul Ciolos si se sperã ca groapa sã mai poatã functiona mãcar pânã va fi gata platforma de la Petrosani. „Constatãm azi cã nu avem unde sã depunem gunoiul în tot judetul Hunedoara, dar nici în împrejurimi. Asa cã miercuri am decis ca, prin Consiliul Judetean Hunedoara sã mergem la Premierul Ciolos, sã primim o derogare pentru prelungirea autorizatiei de functionare a gropii de gunoi de la Vulcan, ca sã depunem acolo, sã nu ducem la Horezu”, a mai spus Gheorghe Ile.

Groapa de la Vulcan a fost închisã în 15 iulie si de atunci administratiile din Valea Jiului au decis sã transporte deseurile la o groapã din Horezu, însã, costurile sunt foarte mari.

Diana Mitrache