Singurul care rezistã, precum coafura din reclamã, în toatã aceastã nebunie între cei care doresc sã se destindã prin fotbal, cei pãgubiti de acelasi fotbal, plus grindinã si ploi torentiale în zona nãpãstuitã a cartierului Aeroport, Petrosani, este fostul senator de Valea Jiului Cosmin Nicula.

Locuitorii de pe strada Aviatorilor-Petrosani, din zona blocurilor 70, 70A si împrejurimi, au sesizat chiar si Politia, cã  pe parcarea largã cât un mini teren de fotbal nu-si pot lãsa masinile pe respectivul loc amenajat în acest scop.

Au fãcut-o, dar au pãtit-o! Parcarea chiar a devenit teren de fotbal, aici organizându-se meciuri nu doar între echipe de tineri, ci si de oameni în toatã firea, iar suturile spre portile improvizate, pasele lor, deposedãrile hotãrâte loveau/lovesc portiere, parbrize, iar consecintele sunt vizibile, certurile  asezonate cu înjurãturile de rigoare sunt frecvente si nimic nu se rezolvã, ci parcã se acutizeazã.

Dorind sã-i prindem în flagrant, am fãcut un tur al strãzii, dar cãldura încã nu-i lãsa pe fotbalisti sã batã mingea, dar oamenii de acolo ne-au povestit pãtaniile, inclusiv cu aberatiile politice, si ni s-au plâns cã nu mai rezistã…

Singurul care rezistã, precum coafura din reclamã, în toatã aceatã nebunie între cei care doresc sã se destindã prin fotbal, cei pãgubiti de acelasi fotbal, plus grindinã si ploi torentiale în acea zonã nãpãstuitã a cartierului Aeroport, este fostul senator de Valea Jiului Cosmin Nicula, care a devenit ulterior vicepresedinte al Curtii de Conturi. Cum nu l-au prea vãzut în persoanã dupã ce a cules voturile alegãtorilor dintre Jiuri, el poate fi vãzut si astãzi pe stâlpii de iluminat public, zâmbitor si ferches, cu mesajul “Împreunã pentru o Vale mai bunã!”

În mod normal, curãtarea fostelor locuri de afisaj electoral revenea partidelor din care fãceau parte candidatii. În acest caz, PSD-ului. Fostul consilier local Viorel Pascu, cel de care s-a fãcut mare haz cã s-a suit personal pe stâlpi pentru a-i curãta de figurile politicienilor candidati, inclusiv de cea a lui Nicula, n-a ajuns chiar peste tot.

“Pe unde am vãzut, pe unde s-a putut mi-am fãcut datoria, inclusiv acel baner de 4/4 m de la Livezeni l-am dat jos, dar singur nu am putut acoperi toate zonele. Era vorba sã punem mânã de la mânã, la partid, si sã rezolvãm, dar…” – a spus fostul consilier local Viorel Pascu.

“Ãsta e precum ‘umbra lui Mircea la Cozia’, ne va bântui multã vreme, dar mãcar nu ne stricã masinile” – ne-a spus, fãcând haz de necaz, Ioan Gherghe, de pe balconul blocului de lângã stadionul improvizat si pavoazat cu chipul lui Cosmin Nicula.

Ileana Firtulescu