Tone de materiale de constructii sunt la ghenele de gunoi, însã, acestea vor fi ridicate gratuit în aceste zile.

Administratia de la Petrosani a decis sã suplimenteze chiar numãrul masinilor care încarcã toate materialele de constructii de la ghenele de gunoi, pentru cã, spun cei de ce administreazã domeniul public, cele mai multe provin în urma reamenajãrilor care au loc dupã inundatii.

„Fac un apel la toti locuitorii din Petrosani, care scot din locuintã sau de pe acoperis moloz, sã ne anunte la primãrie, pentru ca noi sã intervenim mai eficient cu utilajele si sã nu se mai depoziteze acel moloz lângã punctele gospodãresti. De exemplul, când scoate afarã, noi si venim cu utilajul”, a spus Daniel Visan, director al Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat (DADPP), din Petrosani.

Primãria face acest gest, dupã ce oamenii au avut de suferit la inundatii, gratis.

„În mod normal, este o taxã de 80 de lei pe m.c. stabilitã de Consiliul Local, dar, dat fiind faptul cã în ultima perioadã am fost afectati de grindinã, s-a luat hotãrârea sã ridicãm noi gunoiul, fãrã niciun efort financiar din partea cetãtenilor”, a mai spus directroul DADPP.  Mai mult, pentru cã în ultimele zile s-a adunat mult gunoi de acest fel la mai multe ghene din Petrosani, administratia a mai adus masini în plus.

„Administratia localã, începând de miercuri, a supliemntat cu încã un utilaj, pentru a ridica tot molozul de la toate punctele gospodãresti, ca sã avem o imagine plãcutã a Petrosaniului si cetãtenii sã nu suporte acest disconfort”, a conchis Daniel Visan.

Deseurile din Petrosani ajung la Horezu, iar serviciul de gospodãrire chiar a cerut un permis de trecere pentru masinile care fac transportul, prin Defileul Jiului, pentru cã artera este închisã circulatiei rutiere pe timpul zilei.

Diana Mitrache