Douã rapoarte medico-legale se bat cap în cap cu privire la discernãmântul tinerei de 30 de ani care si-a ucis nou nãscutul. Femeia a fost pusã în libertate dar procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara vor sã afle care raport al medicilor este corect, cel în care tânãra a avut discernãmânt sau ultimul, în care medicii au stabilit contrariul.

Decizia de eliberare apartine completului de judecatã de la Curtea de Apel Alba Iulia, dupã ce magistratii au admis contestatia formulatã de Maria Arabela Saran, mama care si-a aruncat nou nãscutul la un tomberon de gunoi. Teribila faptã s-a petrecut în noapte de Revelion, iar pruncul a murit înghetat dupã cum au stabilit legistii. Asistenta a fost arestatã preventiv si Tribunalul Hunedoara a decis la finele lunii iunie, a.c., cã nu poate fi eliberatã. Solutia a fost rãsturnatã de Curtea de Apel, totodatã instanta hotãrând ca Saran Arabela Maria, aflatã în Penitenciarul Gherla, sã fie pusã ”de îndatã” în libertate.

”Ulterior termenului de 30 iunie 2016 a fost depus raportul medico-legal întocmit de cãtre Laboratorul de Medicinã Legalã Timisoara, în care s-a mentionat cã nu are discernãmânt în raport cu fapta sãvârsitã. Noi nu am vãzut acest raport medico-legal si am aflat de el de la domnii judecãtori, întrucât a fost depus ulterior datei de 30 iunie. (…) Ea a fost pusã în libertate în contextul acesta de cãtre Curtea de Apel Alba Iulia si având în vedere cã sunt douã înscrisuri medicale contradictorii., urmãtorul pas pentru procurori este sã solicite trimiterea actelor medico-legale la comisa superioarã, pentru a-si da avizul cu privire la unul dintre ele”, au precizat reprezentantii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara, institutia care a instrumentat dosarul de omor. Verificarea documentelor de cãtre comisia superioarã va fi cerutã în luna august, la urmãtorul termen de judecatã în dosar.

Cert este cã solutia pronuntatã de Curte de Apel Alba Iulia este definitivã iar femeia va fi judecatã în libertate pânã la verdictul legistilor.

Maximilian Gânju