Liniste deplinã în Colonia Petrosani dupã descinderea ”mascatilor”

Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara împreunã cu cel de jandarmi au format o ”brigadã” cu misiunea de a face curãtenie în cartierul Colonie din Petrosani. În zonã au fost mai multe conflicte în aceastã sãptãmânã, iar localnicii spun cã se simteau amenintati de interlopii care cãutau sã se rãfuiascã pe strãzile lor.

Mai multe echipe formate din luptãtori de la Serviciul de Actiuni Speciale al IPJ Hunedoara si jandarmi specializati în stabilirea ordinii din cadrul IJJ Hunedoara au descins în cartier, în noaptea de miercuri spre joi, spre bucuria localnicilor. Prezenta trupelor i-a fãcut pe oameni sã se simtã în sigurantã, însã, mai mult decât atât, interlopii care fãceau legea pe strãzi si-au pierdut tupeul. Nici mãcar unul dintre ei n-a mai iesit pe strãzi chiar dacã unii locuiesc în zona amintitã.

”A fost o actiune asearã (n.r. miercuri) si va continua si în perioada urmãtoare. Mai multi politisti de la Politia Petrosani, cu sprijinul jandarmilor si al grupei operative de la Actiuni Speciale vor patrula pentru asigurarea linistii si ordinii publice. Asearã nu au fost constatate nereguli”, a declarat Laura Bradu, purtãtor de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara. Cei mai multi dintre locuitorii cartierului spun cã au avut o noapte linistitã dupã o sãptãmânã în care au trãit cu teamã si, ca niciodatã, s-au bucurat când au descins ”mascatii” si jandarmii.

”Sã vinã în fiecare searã, noi am fi bucurosi. Se terminã cu cursele de masini, cu furturile si cu bãtãile. Dacã ar sta aici tot timpul noi nu ne-am supãra, dacã nu esti borfas si hot, nu vãd de ce te-ai supãra. Au legitimat pe toatã lumea, chiar si copilul meu a fost verificat si asa si trebuie. A fost în regulã, jandarmii i-au multumit cã a cooperat si toti care sunt cinstiti au spus la fel”, a declarat unul dintre localnici.

Cartierul Colonie din Petrosani a fost teatrul de rãfuialã al unor interlopi si totul a culminat cu intrarea unei tabere rivale peste un recidivist în casã. Acestia vroiau sã-si regleze conturile cu individul care se aflã sub arest la domiciliu.

Maximilian Gânju

Advertisements