Presedintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, fostii mineri, dar si cei care au lucrat în grupa I de muncã vor beneficia de prevederile noii legi, respectiv  Legea nr. 155/2016.

“Este o mare bucurie pentru mine faptul cã am reusit sã îmi închei mandatul de deputat, respectându-mi toate promisiunile, fatã de cei care m-au trimis în Parlament. Modificarea stagiului de cotizare pentru mineri a fost o ultimã promisiune fãcutã, pentru care am dus o luptã grea, dar astãzi aceasta a fost îndeplinitã. Multumesc pe aceastã cale colegilor mei deputati din Hunedoara, colegilor deputati si senatori din tarã pentru sprijin, care au înteles importanta acestei modificãri pentru cei care au lucrat în conditii grele, le multumesc  tuturor celor care au avut încredere în mine”, a declarat Cristian Resmeritã la momentul respectiv.

În urmã cu o lunã de zile proiectul de lege privind modificarea stagiului de cotizare de la 30 la 20 de ani a trecut. Pentru ca acest lucru sã se concretizeze, initiativa a avut-o fostul deputat si actual primar al municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã.

Monika BACIU