Revin ploile si vijeliile si Valea Jiului este pe cod galben de joi pana vineri. Va ploua si exista posibilitatea ca, pe alocuri, cantitatile de apa sa fie insemnate.
„Incepand de joi de la ora 13, pana vineri dimineata la ora 8,00 avem avertizare meteorologica de cod galben. Se preconizeaza averse sub forma de vijelie, iar cantitatile de apa vor fi undeva la 30-35 l/mp, izolat, insa, pot fi si intre 40 si 50 l/mp”, a mentionat Adriana Surdu, ajunct al sefului Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu, iar cei de la Apa Serv au spus ca sunt pregatiti sa intervina, daca va fi cazul.
Ne vom confrunta in continuare in aceste zile cu temperaturi foarte ridicate, insa, canicula va fi urmata de furtuni. Meteorologii au emis mai multe coduri de canicula, dar si de ploi.
Vizate sunt 12 judete din Banat, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei si Olteniei, unde vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. In plus, izolat va fi grindina, iar cantitatile de apa vor fi de 30-35 l/mp si izolat 40-45 l/mp.

Diana Mitrache