Tânãrul, condamnat în prima instantã la trei ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, s-a ales cu un nou dosar penal dupã ce a agresat un politist aflat în timpul liber.

Scandalul provocat de fiul fostului consilier judetean, Dorina Plescan, a plecat de la o provocare pusã la cale de tânãr si un alt individ care era cu el. Acesta se afla pe o terasã la care a ajuns, împreunã cu o cunostintã, si angajatul Politiei Petrosani, aflat în timpul liber, pentru a lua masa. Plescan a scos un telefon mobil si a început sã-l filmeze ostentativ pe omul legii, iar când acesta i-a cerut politicos sã înceteze, Plescan a pornit scandalul. Martorii spun cã fiul fostei consiliere judetene a sãrit la politist cu pumnii si picioarele si a fost oprit de clientii aflati la terasã. Omul legii s-a ales cu mai multe rãni în urma confruntãrii si a ajuns la Spitalul de Urgentã Petrosani, unde a primit îngrijiri medicale dar nu a rãmas internat. Acesta a depus o plângere împotriva agresorilor iar ancheta a fost preluatã de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani.

”Un bãrbat de 44 de ani, din Petrila, a fost agresat fizic, asearã, în jurul orei 23, pe terasa unui local din Petrosani. Politistii care au fost la fata locului au stabilit cã bãrbatul de 44 de ani, care se afla pe terasa localului împreunã cu o cunostintã, a fost lovit de un alt bãrbat de 26 de ani, din Petrosani, iar în cauzã a fost întocmit dosar de cercetare penalã privind sãvârsirea infractiunilor de lovire sau alte violente, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice. Cercetãrile în acest caz se desfãsoarã sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani”, a declarat, ieri, Laura Bradu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara.

Daniel Ovidiu Plescan a fost ridicat de acasã de cãtre politistii de la Serviciul Actiuni Speciale al IPJ Hunedoara si dus la audieri la Politia Petrosani. Întrebat ce a avut de împãrtit cu politistul, Plescan s-a rezumat doar la a spune cã ”nu l-am bãtut”.

Daniel Ovidiu Plescan a mai avut probleme cu legea si în prezent este judecat si pentru conducere fãrã permis. În plus, Plescan are pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia si apelul prin care contestã sentinta Tribunalului Hunedoara în dosarul de proxenetism. În acest dosar, procurorii DIICOT au reusit sã convingã instanta de necesitatea reaudierii victimelor din dosar.

Maximilian Gânju