Dupa ce la inceputul acestei saptamani un elicopter SMURD i-a transportat la Bucuresti pe minerii de la Petrila arsi cu apa fiarta, elicopterul SMURD a intervenit pentru salvarea a inca doua vieti.

Doi pacienti internati la Spitalul de Urgenta Petrosani au fost transportati, miercuri, la o clinica din Targu Mures, din cauza afectiunilor grave de care sufereau. Pentru ca drumul este lung si cu ambulanta se pierde timp pretios, cei doi au fost au fost dusi de urgenta cu ajutorul unui elicopter SMURD, care a survolat Petrosaniul si a aterizat in curtea institutiei medicale. „Este vorba despre doi pacienti, unul internat pe Cardiologie si unul pe Neurologie, care au fost transportati cu elicopterul la Targu Mures”, a declarat Petru Marginean, presedintele Asociatiei Salvital Hunedoara, care coordoneaza activitatea SMURD in judet.

Potrivit medicilor de la UPU SMURD Petrosani, cei doi pacienti sunt suferinzi de diferite

afectiuni. “Am avut un pacient cu poliradiculonevrita (afectiuni ale nervilor periferici-n.r.) si un pacient cu probleme cardiace”, declara managerul spitalului de Urgenta din Petrosani, Alin Vasilescu. Cei doi pacienti au fost transportati la clinicile de specialitate din tara. Astfel, unul a ajuns la Targu Mures, iar unul la Bucuresti. Din ce in ce mai multi pacienti din Valea Jiului sunt transportati pe cale aeriana la spitalele din tara.

Este cea de a doua interventie a echipajelor SMURD in numai cateva zile. Luni, cei doi mineri accidentati in subteranul Exploatarii Miniere Petrila au fost transportati al Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Carmen COSMAN

Raul IRINOVICI