Vicepremierul României, Costin Borc, a declarat cã unele companii de stat au fost vaca de muls a unora sau a altora. Acesta nu a omis nici Complexul Energetic Hunedoara, despre care s-a referit cã “nu merge”.

„Înteprinderile de stat erau vaci de muls, firme erau puse sã extragã rente, rente pe AGA si în CA, prin contracte de achitizii. TAROM nu merge, Hunedoara nu merge, CEO nu merge, Oltchim nu a mers. Nu s-a dorit decât crearea de rente. Am propus si am zis cã AGA nu se mai plãteste la nicio companie de stat. Eu am vãzut 24.000 de lei pe lunã pe AGA, oamenii au fost numiti în CA, nu treceau pe acolo niciodatã. Clientelã de partid”, a spus Costin Borc, potrivit Realitatea TV.

AGA, la CEH peste 36 de mii de lei

Adunarea Generalã a Actionarilor de la Complexul Energetic este formatã dintr-o singurã persoanã. Aura Gabriela Dumitru este reprezentantul statului român în AGA de la CEH.  Potrivit declaratiei de avere din anul 2015, Aura Gabriela Dumitru a încasat suma de 36.656 lei, din calitatea de reprezentant al statului în AGA la CEH. Aceeasi persoanã reprezintã statul si în alte companii, astfel cã veniturile acesteia se rotunjesc. De la Hidroelectrica, Aura Dumitru Gabriela a mai încasat 8352 de lei si de la SAPE încã 2361 lei.  Guvernul a decis eliminarea plãtilor suplimentare cãtre membrii AGA de la CEH. „E o hotãrâre a acestui Guvern ca membrii AGA sã nu fie remunerati suplimentar si va veni Ministerul de Finante cu o Hotãrâre de Guvern, în luna septembrie, pentru a pune în aplicare acest memorandum adoptat azi”, a spus purtãtorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Monika BACIU