Teatru, muzicã, ateliere de creatie si concursuri, oferta celei de-a doua editii a Festivalului Dinozaurilor desfãsurat în Geoparc

Dupã succesul înregistrat anul trecut, a doua editie a Festivalului Dinozaurilor se va desfãsura în perioada 22-24 iulie, pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului – Geoparc International UNESCO, administrat de Universitatea din Bucuresti.

Pe parcursul a trei zile, turistii si localnicii sunt invitati sã participe la evenimente adresate tuturor categoriilor de vârstã. Festivalul va debuta vineri, 22 iulie, începând cu ora 10.00, în Parcul Copiilor din orasul Hateg, cu ateliere de creatie destinate celor mici, care vor fi îndrumati si ajutati sã îsi exprime creativitatea de voluntarii pentru Geoparc. În aceeasi zi, de la ora 19.00, la Cãminul Cultural din Sântãmãria Orlea, trupa de teatru ”Anonimii Comedianti” va revãrsa asupra publicului ”Ulciorul cu umor”.

Ziua de sâmbãtã 23 iulie, debuteazã cu un eveniment oferit tot copiilor. La Cãminul Cultural din satul Cârnesti, comuna Totesti, trupa ”Anonimii Comedianti” sustine piesa de teatru ”Micul Print”, într-o interpretare ineditã utilizând tehnica teatrului de umbre. Seara este rezervatã muzicii folk. Începând cu ora 19.00, Cetatea Mãlãiesti din comuna Sãlasu de Sus va asigura decorul menit sã îi ajute pe spectatori sã intre în atmosfera de poveste creatã de vocile calde ale interpretilor Dana Florian, Felicia Popescu, Dan Manciulea, Nicu Zotta, Florin Camen si Leontin Florea.

Duminicã, 24 iulie, festivalul îsi propune sã se încheie în aceeasi cheie de bunã dispozitie. La Centrul de Agrement din comuna General Berthelot, începând cu ora 15.00, se desfãsoarã Ziua Talentelor. Fiecare dintre localitãtile de pe teritoriul Geoparcului este invitatã sã îsi etaleze produse locale în cadrul unei expozitii de produse traditionale cu vânzare. Dupã o plimbare printre standuri, participantii pot lua parte la ateliere de creativitate pentru copii, ateliere de înfrumusetare traditionalã destinatã fetelor si femeilor si concursuri în care orice bãrbat îsi poate etala talentul la: tras de frânghie, cãrat roaba, alergat cu nevasta în spate si concursul de bãut bere. Un spectacol de muzicã popularã va marca finalul celei de-a doua editii a festivalului.

Festivalul Dinozaurilor se îânscrie în linia evenimentelor organizate de Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului administrat de Universitatea din Bucuresti, care încurajeazã si promoveazã educatia, arta, cultura si sportul. Totodatã, evenimentul îsi propune sã asigure cadrul pentru implicarea cât mai multor comunitãti locale în activitãti menite sã promoveze si sã dezvolte Tara Hategului. Si acesta nu este singurul eveniment al verii în Geoparc. ”Ambasadori pentru Geoparc”, ”Educatie în Geoparc cu Andi Andezit” si ”Banca de Ecoinvestitii în Educatie” sunt trei proiecte educationale majore, adresate atât voluntarilor pentru Geoparc, cât si turistilor care doresc sã ia parte la activitãti, care sunt derulate în baza finantãrilor obtinute din partea Fundatiei pentru Parteneriat si Mol România.

Festivalul este organizat în baza unui parteneriat între Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului – Universitatea din Bucuresti si Asociatia Geomedia, Asociatia Centrul de Resurse pentru Actiune Localã,  Asociatia Femeilor din Sîntãmãria Orlea, Asociatia Drag de Hateg, cu sprijinul autoritãtilor locale din zonã, al Destinatiei de Ecoturism Tara Hategului – Retezat, Adaconi s.r.l. si Asociatiei Tios.

Adina POPA

Advertisements