Primãria Lupeni a început de marti distribuirea alimentelor primite de la Uniunea Europeanã. Potrivit administratiei locale, sute de persoane cu venituri reduse sunt asteptate pentru a ridica pachetele cu alimente.
Beneficiarii pachetelor provenite din spatiul comunitar sunt oameni fãrã venituri, ori cu venituri modeste sub pragul de 450 de lei si persoane cu handicap. Începând cu dimineata zilei de marti personalul din cadrul Serviciului Public de Asistentã Socialã a început distribuirea pachetelor sosite de la Uniunea Europeanã cãtre persoanele care beneficiazã de acest drept. Aceste pachete sunt destinate persoanelor cu venituri reduse si contin alimente, fiecare persoanã va primi un pachet. Pentru evitarea aglomeratiei si a neajunsului ca oamenii sã stea la cozi a fost stabilit un program pe categorii de beneficiari, zilnic de la 8-13, pânã la epuizarea stocului de alimente. În paralel cu aceastã actiune Primãria Lupeni vine si in sprijinul mamelor cu copii mici distribuind si lapte praf pentru copiii pânã la un an „, a declarat primarul Cristian Resmeritã. Pachetele au în continut o pungã de fãinã albã, douã pungi de mãlai, o pungã paste fãinoase, 2 l ulei, o pungã zahãr, o conservã de carne de vitã, o conservã de pateu ficat de porc, o pungã de orez, o cutie pastã de tomate si o pungã fasole boabe.
Programul de distribuire a alimentelor la Primãria Lupeni este:
– în zilele de luni: persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii care nu beneficiazã de îngrijire în servicii sociale.
– în zilele de marti: familiile si persoanele beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
– în zilele de miercuri: pensionarii sistemului public de pensii ale cãror drepturi obtinute din pensie sau dupã caz din pensii cumulate sunt pânã la 450 lei/ lunã inclusiv
– în zilele de joi familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordatã în baza Legii nr. 277/2010
– zilele de vineri: somerii care beneficiazã în conditiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru somaj si stimularea ocupãrii fortei de muncã, cu modificãrile si completãrile ulterioare.