Organizatia a deschis 37 de grãdinite estivale, în cadrul unui program unic, însã extrem de necesar, dedicat copiilor din comunitãti defavorizate, iar cele douã din judetul Hunedoara se aflã la Lupeni si Petrila.

În cadrul programului copiii din comunitãti defavorizate vor beneficia de educatie prescolarã, în contextul în care doar 52% dintre copiii români frecventeazã grãdinita, una dintre cauzele principale ale neparticipãrii fiind sãrãcia.Grãdinitele vor functiona pe perioada verii, între 4 iulie si 2 septembrie, pentru a facilita cresterea nivelului de pregãtire pentru scoalã si accesul la educatie primarã, dar si pentru a preveni abandonul scolar pe termen lung al copiilor proveniti din medii defavorizate. 36 de cadre didactice care vor lucra direct cu cei mici au fost pregãtite special pentru acest program. Pânã în prezent, Salvati Copiii a integrat peste 5.500 de copii de vârstã prescolarã si a instruit peste 1.370 de educatori care lucreazã cu copii din comunitãti defavorizate.

”Salvati Copiii îsi doreste sã ofere sprijin tuturor copiilor, pentru ca acestia sã poatã porni cu sanse egale în viatã. În acest sens, accesul la educatie, începând cu integrarea copiilor în grãdinite, este crucial. Pentru a reduce decalajul la învãtãturã pentru copiii aflati în pragul excluziunii sociale, Salvati Copiii România este singura organizatie care desfãsoarã, de cinci ani, initiativa Grãdinitele estivale, parte din programul Sanse egale pentru toti copiii, într-o societate fãrã discriminare”, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedinte Salvati Copiii România.

Maximilian Gânju