Proaspãt învestitã în functie, noua conducere a orasului Petrila, respectiv primarul Vasile Jurca si viceprimarul Dorin Curtean, au reusit într-o sãptãmânã sã aibã deja întâlniri cu trei investitori înteresati sã îsi creeze puncte de lucru în Petrila.

Primul, investitorul elvetian, ar dori sã deschidã la Petrila o fabricã de mobilã si sã creeze pentru început 20 de locuri de muncã cu posibilitatea ca numãrul personalului sã creascã pânã la 60 de angajati. El ar avea nevoie de un spatiu de circa 400-500 mp.

”Investitorul elvetian, care doreste sã vinã la Petrila are în momentul de fatã o colaborare cu o firmã din oras, mai exact cumpãrã componente pentru mobilier de la noi, iar dupã ce au analizat putin piata muncii ne-au spus cã în proportie de 90% vor sã vinã în orasul Petrila”, a spus primarul orasului Petrila, Vasile Jurca.

Cel de-al doilea investitor cu care noua conducere a avut o primã întâlnire este de origine francez. Intreprinzãtorul activeazã acum în România, doar la Timisoara, dar si-a înaintat dorinta de a investi si la Petrila.

”Investitorul fancez ne-a solicitat un spatiu de circa 500 de mp, unde sã facã o fãbricutã pentru ambalaje de parfumuri. La discutii, reprezentantii societãtii ne-au explicat cã au un utilaj ce cântãreste 7 tone, ceea ce înseamnã cã trebuie sã ne gândim foarte bine ce spatiu oferim. Noi avem deja solutii, am fotografiat 3 locuri si am trimis pozele prin e-mail pentru ca si ei la rândul lor sã se consulte”, a mai adãugat Vasile Jurca, primarul orasului Petrila

Ultimul investitor cu care administratia a purtat discutii, este si cel mai important deoarece potentialul lui este unul mai ridicat.

”Am avut o discutie telefonicã cu reprezentantii de la firma Sews, ei mi-au spus cã au discutat cu actionarii mari de la firmã si când au auzit cã s-a schimbat conducerea la Petrila, mi-au propus sã avem o întâlnire pentru a discuta concret ca firma Sews sã-si relocheze o parte din activitatea de productie în orasul Petrila” a spus primarul orasului Petrila, Vasile Jurca. Miercuri investitorii elvetieni vor veni din nou la Petrila pentru a pune la punct ultimele detalii si pentru a spune dacã vin sã investeascã în cel mai estic oras al Vãii Jiului. De asemenea, sãptãmâna viitoare reprezentantii firmei de cablaje Sews vor ajunge în Petrila.

În ceea ce priveste spatiile de care primãria dispune, acestea nu sunt o problemã dupã cum spune primarul Vasile Jurca. De pildã, doar în zona fostei Preparatii de la mina Petrila existã spatiu suficient pentru amplasarea unei hale de productie cu posibilitatea de extindere. Totodatã în zonã existã si acces feroviar lucru ce reprezintã un avantaj pentru investitori.

Adina Pãduraru