Rezultatele obtinute de absolventii clasei a VIII-a la evaluarea nationalã au fost afisate. Din cei 3097 de absolventi de clasa a VIII-a care ar fi trebuit sã sustinã acest prim examen important din viata lor 104 au fost absenti.

La nivelul judetului Hunedoara s-a înregistrat o singurã medie de 10. Aceasta îi apatine unui eleve care a absolvit cursurile Scolii Gimnaziale IG Duca din Petrosani. Diana Alexandra Bozea a reusit sã obtinã nota 10 atât la matematicã cât si la limba si literatura românã.

Peste 600 de note sub 5

Peste 600 de elevi din totalul celor prezenti nu au reusit sã obtinã cel putin media 5 la examenul de evaluare nationalã. Mai exact, 653 dintre acestia au obtinut sub media 5 la examenul de evaluare nationalã, fiind înregistrate si douã medii de 1. adicã cei doi elevi au fost punctati doar pentru simpla lor prezentã, acestia nereusind sã rezolve nici mãcar un subiect.  La nivelul judetului 323 de absolventi de clasa a VIII-a au obtinut medii între 9 si 9,99, iar alti 557 au obtinut medii între 8 si 8.99. începând de vineri si pânã în data de 12 iulie, absolventii de gimnaziu trebuie sã completeze optiunile in fisele de inscriere pentru admiterea la liceu.

Monika BACIU