Performanta intelectualã a fost rãsplãtitã la Vulcan. Pentru cã viitorul este reprezentat de copii, autoritãtile vulcãnene stiu cã accentul trebuie pus pe aceastã categorie. Tocmai de aceea cei mai buni elevi care au participat la olimpiadele scolare au fost rãsplãtiti de autoritãtile locale. Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan a spus si o povatã prin care a ilustrat importanta copiilor.

“Întotdeauna trebuie sã avem grijã de ce e mai scump pe lume. Cel mai scump pe lume este copilul, nu existã nimic mai scump. Am vreo 5 masini si nu mã încãlzesc cu nimic. Degeaba ies dimineatã si nu vorbesc cu mine. Sunt ruginite, mã ajutã sã mã deplasez, dar nu spun nimic. Când mã întâlnesc cu fiul meu si cu nepoatele îmi creste inima de bucurie. Vorbesc cu mine. Este extraordinar sã vorbesti cu copiii”, le-a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, celor prezenti.

Pentru a le crea copiilor un mediu propice de studiu, autoritãtile vulcãnene au investit în infrastructura scolarã. Aici functioneazã cele mai moderne unitãti de învãtãmânt, totul numai pentru ca elevii sã învete.

“Din acest motiv, consiliul local si primãria au pus un accent deosebit pe învãtãmânt si primul proiect mare pe care l-am demarat în Vulcan a fost pentru infrastructura scolarã. Dacã am pierdut o generatie, vom suferi multe generatii din cauza asta. Prioritatea numãrul 1 sunt scolile. Astãzi premiem spuma orasului. Îi premiem pe elevii care au participat la olimpiadele scolare. Consider cã o simplã apreciere a unui copil este binevenitã si ori de câte ori face o faptã bunã trebuie lãudat, dar si când greseste nu trebuie certat, ci trebuie atentionat acolo unde nu a fãcut bine” , a mai spus sursa citatã. Municipiul Vulcan este o pepinierã în care se dezvoltã sute de copii premiati la toate olimpiadele scolare.

Monika BACIU