Seful Circumscriptiei Sanitar Veterinare Petrosani este in carti pentru a prelua conducerea Directiei Sanitar Veterinare a Judetului Hunedoara dupa ce fostul director s-a pensionat.

Medicul veterinar Octavian Popescu este propunerea PSD pentru postul de director al DSVSA Hunedoara, functie ramasa vacanta dupa pensionarea medicului Marius Lazarescu. Seful CSVSA Petrosani are o vechime in sistem de circa 30 de ani si de mai multi ani conduce circumscriptia din „capitala” Vaii Jiului. Totodata, Octavian Popescu este membru al Organizatiei PSD Petrosani si s-a aflat pe lista de consilieri a USL la alegerile locale, insa

n-a acces in Consiliul Local Petrosani. Popescu a mai fost in conducerea DSVSA Hunedoara pe functia de director adjunct pentru o scurta perioada de timp, insa a revenit la Petrosani. Surse din cadrul PSD spun ca medicul este aproape sigur noul sef al DSVSA Hunedoara, numirea lui pe functie urmând a fi facuta in perioada imediat urmatoare. Daca va ajunge la conducerea institutiei, Octavian Popescu va trebui sa incerce recupe-rarea macar a unei parti din 3prejudiciul facut de fosta conducere la DSVSA Hunedoara. Afacerea „aparatura medicala” a prejudiciat institutia cu mai multe miliarde de lei vechi. Fostii sefi ai directiei au achizitionat aparatura de la o societate fara ca bunurile sa mai ajunga la institutie. Plata a fost facuta integral desi legea permitea doar achitarea unui avans. Firma n-a mai livrat nici pâna astazi bunurile si a intrat in insolventa dupa ce a incheiat profitabila afacere cu DSVSA Hunedoara.

Cercetarea penala s-a finalizat cu trimiterea mai multor sefi implicati in judecata, inclusiv a lui Lazarescu, pentru fals intelectual.

Maximilian Gânju