Un incendiu izbucnit la o benzinãrie Mol din Petrosani se putea transforma într-o adevãratã tragedie dacã angajatii statiei nu-si pãstrau calmul, interventia lor pânã la sosirea pompierilor militari fiind crucialã.

Incendiul a cuprins acoperisul statiei iar un client care alimentase cu carburant a observat fumul si i-a anuntat pe cei din interior. Pânã când acestia au luat extinctoarele, flãcãrile deja se înãltaserã pe clãdire, dar au reusit sã opreascã incendiul.

S-au coordonat exemplar apreciazã pompierii militari. ”A intervenit foarte bine personalul de la locul de muncã. Când am ajuns noi am mai intervenit putin, s-a mai decopertat pentru înlãturarea posibilitãtilor de a se reaprinde. Aceste incendii sunt periculoase dat fiind faptul cã în apropiere se gãsesc substante usor inflamabile”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani.

Incendiul ar fi fost provocat de un scurt circuit la unii conductori aflati pe acoperisul statiei de carburanti. Pe de altã parte, pompierii din Petrosani au derulat mai multe simulãri de incendiu la unele benzinãrii de pe raza localitãtii, tocmai pentru ca militarii cât si angajatii statiilor sã stie cum sã intervinã în caz de necesitate.

Maximilian Gânju