Dorin Simo este un barman, fost miner, care a reusit sã impresioneze la fiecare concurs de gen, prin inovatie si pasiune. S-a prezentat la Cluj la o competitie pe care o asociazã cum Mondialul din fotbal, pentru cã de acolo sperã sã se lanseze spre Miami. Vom mai auzi de el, sau cel putin asa ne promite acum, când este gata sã le prepare celor din juriu bãuturi, trecându-i prin sitoria Vãii Jiului.

Dorin duce putin din subteranul minei Petrila, dar si din frumusetea de la suprafatã a Parângului, la Cluj. Acolo se întrece cu barmani de top, în cadrul unui concurs de la care ne promite cã vine învingãtor. A fost miner si acum nu face altceva decât sã promoveze bãutura cu mãsurã si talent în rândul oricui trece pragul unui bar, sau a unei cafenele. El îsi învatã clientii ce înseamnã sã bei o cafea, ori o bãuturã, iar la Cluj merge cu ingrediente de la noi. „Este examenul final, dupã un an de zile de trudã, sacrificii emotionale si financiare.  Aduc din nou atat adâncurile Vãii Jiului, cât si frumusetile de la suprafatã ale Vãii. Mi-am structurat probele în asa fel încât sã acopãr cam tot ce tine de Valea Jiului. În prima fazã ma folosesc de ingrediente de la noi din zonã si multe amintiri din copilãria si tineretea mea”, spune Dorin Simo.

Una din probe le cere barmanilor sã se transpunã într-o epocã trecutã, iar Dorin are si aici un atuu, dacã nu chiar punctul forte.

„Scot în evidentã o amintire foarte dragã mie, când, cu foarte mare greutate, fãceam rost de muzica anilor 80. Multi dintre participantii de acolo au pânã în 25 de ani si nu stiu cum era  sã asculti atunci muzicã si o sã fie ceva frumos”, a precizat barmanul din Petrosani, care va reprezenta zona, ba chiar judetul Hunedoara.

Nu va uita sã le arate celor de acolo cã a lucrat 21 de ani sub pãmânt la mina Petrila, iar cu asta sperã sã impresioneze, încã o datã, juriul. Are o retetã ineditã, care sã îi garanteze plecarea la Miami. „Concurez în România, în primul rând cu mine, restul fiind oameni talentati, cu vechime mult mai mare ca si mine în spatele barului, dar cel mai mare inamic al meu sunt eu, însumi. Cum a spus si Muhamad Ali, voi merge pe sintagma Let me show you, how great I am”, a conchis barmanul.

Diana Mitrache