Se laudã cã sunt solidari cu soferii afectati de grindina care a distrus sute de autoturisme în Valea Jiului, dar au ridicat preturile si de 20 de ori. Este cazul unor ateliere auto din Valea Jiului, patronii acestora simtind profit usor de pe urma necazului oamenilor.

Retelele de socializare abundã de ”oferte” de la ateliere auto, reprezentantii acestora sustinând cã sar în sprijinul soferilor ale cãror autoturisme au fost afectate de grindina de la finele sãptãmânii trecute. Unii dintre patroni sustin cã suportã TVA-ul pentru parbrize si lunete, oferã montaj gratis sau reparã caroseriile ciuruite de gheatã la preturi reduse cu câteva procente bune. În realitate lucrurile stau altfel iar ofertele sunt mincinoase, lucru constatat de cei care au pãsit pragul acestor ateliere. Este adevãrat cã sunt si firme serioase care oferã pretul corect, însã deja acestea au comenzi pentru o lunã de zile.

Deviz fãcut la ochi

Reparatia masinii îi costã pe unii pãgubiti mai mult decât dacã si-ar cumpãra piese noi direct de la cel mai scump furnizor din Europa. Exemplul este al unui petrosãnean care a aflat cã la un service din capitala Vãii Jiului, pentru câteva puncte pe caroseria masinii, i s-a cerut un sfert din valoarea de catalog a autoturismului.

”Sunt vreo zece îndoituri pe capotã, plafon, etc. La un service au venit, s-au uitat la ea si au zis cã mã costã 6000 de lei reparatia. I-am întrebat dacã sunt nebuni si s-au mai uitat o datã la masinã. Si-au cerut scuze cã au gresit, de fapt m-ar costa doar 4 mii de lei. Toate piesele comandate de noi, în culoarea masinii, montate la reprezentanta din Deva, nu mã costã 4000 de lei. Sunt niste hoti si oamenii ar trebui sã-i ocoleascã”, spune petrosãneanul. Nu este singurul care s-a trezit cã reparatia poate costa o micã avere. Un alt pãgubit a aflat cã un simplu parbriz îl costã 2000 de lei la o masinã de zece ani vechime. A primit si reducerea de ”solidaritate”. Comandat de la o firmã specializatã în vânzarea de piese auto, parbrizul original costã 430 de lei si beneficiazã de montaj gratuit. Conditia este sã meargã cu autoturismul la Bucuresti, acolo unde firma are si atelierul de reparatii. Nu doar la service au fost mãrite astronomic preturile ci si la unele magazine  care vând materiale de constructii.

Maximilian Gânju