UPDATE

Autoritatile locale solicita instituirea de cod rosu. Situatia in zona este extrem de grava si risca sa scape de sub control. Dupa ce initial 3 cartiere au fost inundate, acum, tot municipiul Lupeni este inundat iar in zona înca ploua cu putere. Cristian Resmerita, primarul municipiului Lupeni solicita sprijin tuturor autoritatilor competente dat fiind faptul ca situatia in zona este extrem de grava.

Mai multe zone din municipiul Lupeni au fost grav afectate de ploile abundente cazute in aceasta seara. Autoritatile locale au facut un apel public pentru a veni in ajutorul celor calamitati. Sunt locuri unde apa depaseste 1,5 metri. “Sunt inundatii mari în municipiul Lupeni. Zonele cele mai afectate sunt Cartierul Barbateni, Valea Vacii si Zona de la fosta Moara. Suntem prezenti la fata locului cu oameni si utilaje din partea Primariei Lupeni, pentru a-i ajuta pe cei afectati. Rugam cetatenii care sunt în pericol sa apeleze la 112 pentru ajutor, dar si la Primaria Lupeni la nr. 0254560725 pentru a fi inregistrati. Va asteptam pe cei care puteti, sa va alaturati noua , sa intervenim în zonele puternic afectate de ploile abundente”, a declarat Cristian Resmerita, primarul ales al municipiului Lupeni.
Potrivit unui comunicat al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, o prima evaluare, efectuata de autoritatile locale, arata ca in urma fenomenelor meteo periculoase, caracterizate de ploi torentiale si caderi de grindina, au fost avariate, in cursul noptii trecute, mai multe autoturisme in Petrosani, Petrila, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani, precum si 125 de acoperisuri de locuinte sau institutii de invatamânt precum si acoperisul unui bloc.
Grindina a distrus partial acoperisul unui bloc situat pe strada Venus din Petrosani, in timp ce, acoperisul Scolii Generale Carmen Sylva, tot din Petrosani, a fost distrus in totalitate. Partial au fost deteriorate acoperisurile Colegiului Mihai Eminescu si al Colegiului Economic Hermes, ambele din Petrosani. Alte 122 de acoperisuri de locuinte din Petrosani au fost afectate de grindina cazuta in cursul noptii.
Fabius Kiszely, presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta al judetului Hunedoara spune ca o evaluare finala a pagubelor se poate realiza dupa ce toate primariile din Valea Jiului vor transmite o situatie centralizata.