Cartierul Barbateni, sub ape

UPDATE

Autoritatile locale solicita instituirea de cod rosu. Situatia in zona este extrem de grava si risca sa scape de sub control. Dupa ce initial 3 cartiere au fost inundate, acum, tot municipiul Lupeni este inundat iar in zona înca ploua cu putere. Cristian Resmerita, primarul municipiului Lupeni solicita sprijin tuturor autoritatilor competente dat fiind faptul ca situatia in zona este extrem de grava.

Mai multe zone din municipiul Lupeni au fost grav afectate de ploile abundente cazute in aceasta seara. Autoritatile locale au facut un apel public pentru a veni in ajutorul celor calamitati. Sunt locuri unde apa depaseste 1,5 metri. “Sunt inundatii mari în municipiul Lupeni. Zonele cele mai afectate sunt Cartierul Barbateni, Valea Vacii si Zona de la fosta Moara. Suntem prezenti la fata locului cu oameni si utilaje din partea Primariei Lupeni, pentru a-i ajuta pe cei afectati. Rugam cetatenii care sunt în pericol sa apeleze la 112 pentru ajutor, dar si la Primaria Lupeni la nr. 0254560725 pentru a fi inregistrati. Va asteptam pe cei care puteti, sa va alaturati noua , sa intervenim în zonele puternic afectate de ploile abundente”, a declarat Cristian Resmerita, primarul ales al municipiului Lupeni.
Potrivit unui comunicat al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, o prima evaluare, efectuata de autoritatile locale, arata ca in urma fenomenelor meteo periculoase, caracterizate de ploi torentiale si caderi de grindina, au fost avariate, in cursul noptii trecute, mai multe autoturisme in Petrosani, Petrila, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani, precum si 125 de acoperisuri de locuinte sau institutii de invatamânt precum si acoperisul unui bloc.
Grindina a distrus partial acoperisul unui bloc situat pe strada Venus din Petrosani, in timp ce, acoperisul Scolii Generale Carmen Sylva, tot din Petrosani, a fost distrus in totalitate. Partial au fost deteriorate acoperisurile Colegiului Mihai Eminescu si al Colegiului Economic Hermes, ambele din Petrosani. Alte 122 de acoperisuri de locuinte din Petrosani au fost afectate de grindina cazuta in cursul noptii.
Fabius Kiszely, presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta al judetului Hunedoara spune ca o evaluare finala a pagubelor se poate realiza dupa ce toate primariile din Valea Jiului vor transmite o situatie centralizata.

Advertisements

2 comentarii la „Cartierul Barbateni, sub ape

  • 20 iunie 2016 la 21:23
    Permalink

    faceti evaluari sa va justificati salariul….

  • 21 iunie 2016 la 14:16
    Permalink

    beizadeaua resmerita mostenitorul viseaza cod rosu la gloria si sute de miliarde de la guvern sa aiba ce fura ca tacsu. tot da guvernul sute de miliarde si nu se face nimic. se baga banii in buzunar si se baga banii in straja. de ce nu a facut nimic tataso? s-a trezit acum in ultimul an si a mai scapat ceva printre degete. cu ce a cheltuit el pe palat, gradinita si drumuri altii faceau de 20 de ori mai mult. cu ce a cheltuit sau furat dracu ala batran in straja, altii faceau inca o elvetie si creau 2-3 mii de locuri de munca. iar fura banii si materialele ca la inundatiile de data trecuta.

Comentariile sunt închise.