Mâine, acolo în Banat, la vremea când ceasul va arãta ora 18:00 si termometrul urcã spre 26° Celsius, va fi momentul adevãrului: meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a (turul), Ripensia Timisoara-Hercules Lupeni.

Un meci care se va juca undeva în sud-estul Timisoarei, cum vii dinspre Buzias, în cartierul Ciarda Rosie, apãrut pe la începutul veacului al XIX-lea, ca si sat, alipit metropolei în 1951, modernizat abia dupã 2006. Acolo, pe o bazã sportivã cu circa 300 de locuri se va disputa prima mansã a jocului mult asteptat.

Toatã lumea spune cu strângere de inimã cã timisorenii pornesc net favoriti: traditia echipei, statutul lor de semiprofesionisti, valoarea lotului (au marcat 147 goluri în Liga a IV-a Timis!), publicul propriu, dorinta de renastere a brandului Ripensia.

„Este un moment important pentru fotbalul Vãii Jiului, sperãm sã iasã totul bine. Lotul este aproape ok, Daniel Savu acuzã niste dureri. Sper cã-l avem pe Marius Dumitrescu, el este asteptat sã revinã din Anglia. Ne bucurãm de sprijinul conducerii echipei, în frunte cu domnul Nelu Hategan si colaboratorii sãi. Doresc sã-i multumesc în mod special lui Ionut Stelescu pentru promptitudinea si operativitatea de care a dat dovadã, rezolvând la nivel federal tot ceea ce a fost necesar legat de actele de participare si licentiere, pentru a putea participa la acest baraj” a declarat Dan Voicu, antrenorul echipei Hercules Lupeni.

Genu TUTU