Centrul social din Colonie asteaptã donatii. Preotul Octavian Pãtrascu a demarat în urmã cu câtiva ani un proiect prin care are în vedere amenajarea unui centru pentru persoanele vârstnice si pentru mamele si copiii abuzati.

Locatia este cea a vechii garnizoane. ”Se desfãsoarã proiectul, dar fãrã bani. Nu avem bani. Am fãcut cerere la primãrie sã vedem dacã ne aprobã”, a spus preotul Octavian Pãtrascu. Dacã proiectul se va concretiza, aici se va realiza si primul centru din Valea Jiului pentru femeile si copiii abuzati.”Este o necesitate. În Valea Jiului nu avem astfel de locatii si ne-am gândit cã dacã noi vrem sã amenajãm un cãmin pentru vârstnici, în aceeasi locatie sã fie si câteva apartamente maternale pentru femeile si copiii alungati de acasã si în situatie dificilã. Dorinta noastrã este de a începe aceste lucrãri cu nãdejdea cã oamenii de bine vor întelege scopul uman si umanitar al acestei actiuni si vor contribui cu mai mult sau mai putin”, a mai spus preotul.

Potrivit preotului, doar pentru realizarea acoperisului ar mai fi nevoie de circa 200 de mii de  lei.“Au fost schimbate câteva usi si geamuri. Am pus 30 de geamuri noi, dar si 15 usir. Acoperisul e fãcut doar pe un sfert si pânã acum ne-a costat 50 de mii de lei. Am mai avea nevoie de 200 de mii de lei doar pentru acoperis”, a mai subliniat preotul. Tototdatã, este nevoie si de realizarea bransamentelor la sistemul de alimentare cu apã potabilã. Administratia localã de la Petrosani a concesionat spatiul celor de la Biserica Sfânta Varvara pentru ca aici sã fie amenajat un spatiu pentru persoanele cu situatii deosebite.

Monika BACIU