O institutie publicã din municipiul Petrosani a folosit produse expirate pentru realizarea dezinsectiei. Este vorba de Universitatea din Petrosani care a avut contracte de dezinsectie/deratizare cu o societate care a livrat produsele expirate.

Acestea sunt doar câteva din neregulile care au fost identificate în raportul de audit realizat dupã plecarea lui Dacian Ciodaru de la conducerea Directiei Generale Administrative. Deocamdatã nu a fost luatã nicio decizie în ceea ce priveste posibila tragere la rãspundere a celor vinovati. De precizat este faptul cã cel care a condus Directia Generalã Administrativã a Universitãtii Petrosani si-a dat demisia în urmã cu aproape o lunã de zile.

“Serviciile de deratizare, dezinsectie au fost efectuate cf. P.V ÎN DATA DE 24.09.2014, în concluzie firma S.C. IBAGO S.R.L. TG JIU  avea avizele expirate si a folosit substante cu termene si avize expirate. În urma evaluãrii P.V întocmite de structurile supuse deratizãrii si dezinsectiei  s-au folosit substante ca FENDONA care a avut aviz de plasare pe piatã si utilizare pânã în data de 15.05 2014”, se aratã în raportul de audit realizat la Directia Administrativã a Universitãtii din Petrosani.

Raportul de audit mai aratã cã firma din Târgiu Jiu avea ”autorizatie de mediu nr. 50 din 11.03.2008 autorizatie valabilã 5 ani adicã de la 11.03.2008 pânã la 11.03.2013 – EXPIRATÔ.

Potrivit raportului de audit s-au fãcut achizitii fãrã aprobarea Senatului Universitãtii, planul anual de achizitii nu este datat si înregistrat si multe alte deficiente. În ceea ce priveste compartimentul cãmine-cantinã aici pierderile sunt cifrate la suma de 363.756.86 RO. Potrivit aceluiasi raport au existat persoane cazate în cãminele universitãtii care au fost scutite, fãrã o bazã legalã, de la taxa de cazare. În ceea ce priveste anumite societãti comerciale care au contracte de închiriere cu institutia de învãtãmânt superior, existã debite restante la plata chiriilor.

Monika BACIU