Nu conteazã cã a turnat cu gãleata în ultimele zile, pentru cã, în centrul municipiului Petrosani, lângã o unitate bancarã si la doi pasi de sediul politiei din localitate, un bãrbat fãrã casã si-a fãcut culcus într-o plapumã.

Omul s-a ferit cum a putut de ploaie si s-a ascuns sub plapumã, pânã ce localnicii au sunat la 112. A apãrut, duminicã searã si o patrulã de politie, care a luat legãtura cu bãrbatul fãrã casã si nici acestia nu au reusit sã facã nimic.

„Nu avem adãpost permanent, iar cel pe care l-am avut a functionat doar pe timpul iernii. Stim despre cine este vorba si putem afirma cã acest om nu a vrut nici pe timpul iernii sã stea la noi la adãpost. Noi, mai mult decât sã îl raportãm la Asistentã socialã, nu putem sã facem, desi am încercat sã îl ajutãm. Atâta timp cât va primi si de mâncare, nu va pleca usor din acel loc. Pentru cã ziua dispare si apoi apare pe searã”, a declarat Dorel Neag, seful Politiei Locale din Petrosani. Omul nu a plecat nici de aceastã datã, iar autoritãtile locale spun cã ar fi din Lupeni, însã, preferã sã îsi petreacã timpul aici, pentru cã se descurcã mai usor la Petrosani.

Diana Mitrache