Palatul Cultural din Lupeni prinde, pe zi ce trece contur. Lucrarile de reabilitare se vad de la o zi alta, dar oamenii care locuiesc in acest municipiu al Vaii Jiului si-au pierdut speranta ca vor avea parte de actiuni culturale.

Multi nici nu stiu la ce le va folosi noua constructie, care a rasarit  pe locul unei foste ruine. „Nu stim noi ce se face acolo, dar speram. Speranta moare ultima. Vrem sa avem ceva si pentru noi, in loc de ruina aia care a fost”, spune un localnic din Lupeni. „Noi aici nu avem cinematograf, nu avem o sala de spectacol si nici posibilitatea sa plecam prea des nu avem. Ar fi bine sa se faca ceva pentru oamenii de aici si vad ca se face”, spune un alt trecator.

„Nu stim noi exact ce face primarul acolo, dar cred ca ar fi bine sa ne fie folositoare. Candva oamenii mergeau la palat aici, acum nu stiu daca va mai fi la fel”, sustine si alt lupenean.Reabilitarea acestui obiectiv cultural se incearca de aproximativ 7 ani, insa doar acum  administratia a obtinut finantarea. Palatul Cultural Minerul este o cladire istorica in Valea Jiului si  a fost dat in folosinta acum 85 de ani, respectiv in luna aprilie a anului 1927. In total lucrarile costa nu mai putin de 9 milioane de lei si banii provin dintr-un proiect european, parafat la Lupeni pe vremea cand Elena Udrea era ministrul Dezvoltarii Regionale.

Diana Mitrache