Pentru locuitorii din Deva nu a contat nici o secundã imaginea cu Mircia Muntean plin de sânge, descult, beat si cu un cãtel în brate, care îngâna sistematic: ”Jenicã a condus!”. Ei i-au dat din nou votul si, parcã acum, mai mult ca oricând, devine realitate ceea ce spunea Petre Tutea: „Am stat 13 ani în temnitã pentru un popor de idioti”.

Mircia Muntean, primarul proaspãt ales al Devei, a primit vinerea trecutã, o condamnare de sase ani de închisoare cu executare. El a fost condamnat la 2 ani pentru conducere sub influenta bãuturilor alcoolice, iar pedeapsa a fost contopitã cu cea de 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Mircia Muntean a primit pedeapsa pentru  fapta pe care a comis-o în 2014, pe când era deputat, iar decizia nu este definitivã, asa încât încã nu intrã în închisoare. Mircia Muntean (PSRO) a condus Primãria Deva timp de 16 ani (1996-2012) si a fost pe rând, reprezentant al: PNL, UNPR, PDL si PSD. Acum, dupã ce a fost alnsat de însusi Mircea Geoanã, el a obtinut 35,64% din voturi, pe locul al II-lea fiind candidatul PNL, Petru Mãrginean. În octombrie 2014, el a fost implicat într-un accident rutier la Deva, apoi a încercat sã fugã si sã se ascundã în tufisuri, dupã ce a lovit 3 masini si s-a rãnit la fata de pe care îi siroia sângele. Politistii au descoperit cã avea o alcoolemie de peste 1 g la litru alcool pur în sânge, însã, toate acestea nu au contat, atunci când locuitorii din capitala judetului nostru au pus pe el stampila VOTAT.

Diana Mitrache