Dupã cele douã festivaluri care s-au încheiat în aceastã sãptãmânã, Teatrul Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani ne asteaptã la un spectacol gratuit de teatru  si dans. Protagonistii sunt membri Ansamblului Parângul ai Casei de Culturã ai studentilor, iar piesa se joacã luni de la ora 18,00, intrarea fiind gratuitã.

Ansamblul Artistic Parângul din Petrosani a câstigat anul trecut Festivalul de dans pentru casele de culturã ale studentilor de la Sibiu, iar în acest an pregãtesc în deschiderea festivalului o piesã de teatru. Cum era si firesc, premiera piesei „Odiseea vãduvei” se joacã mai întâi acasã, pentru publicul nostru.

„Suntem invitati, în acest an, doar în galã. Nu concurãm, asa cã vom prezenta un spectacol de teatru-dans în Gala Festivalului National de dans studentesc de la Sibiu”, a declarat Nicolae Nicoarã, coregraf al Ansamblului Parângul al Casei de Culturã a Studentilor din Petrosani.  Din distributia piesei fac parte Andreea Pânzariu, Alexandru Cristian, Olga Ciubeica, Cristian Anania-Romanic, Roxana Stoica, Miruna Nicoarã, Rares Mezei, Andreea Moldovan, Petronela Rãdoi, Anaz Rosca si Alexandru Pânzariu.

„Am rolul principal. Eu sunt vãduva din odisee si nu divulgãm mai multe, ca sã nu stricãm surpriza. Am ales un astfel de subiect, pentru cã Valea Jiului are foarte mare legãturã cu asta. O sã vedeti la premierã!”, ne-a spus si Andreea Pânzariu,  cea care interpreteazã rolul principal. Ansamblul Artistic Parângul este unul dintre cele mai titrate ansambluri din România, fiind mereu pe podium la diverse festivaluri din tarã si nu numai. Premiera piesei, în care acestia sunt protagonisti, va fi luni la Teatrul din Petrosani, de la ora 18,00, iar piesa se va juca în deschiderea festivalului de la Sibiu.

Diana Mitrache